maanantai 16.10.2017

Huomisen ruoka -seminaari

Lahden yhteiskoulun lukio ja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto (MTK) Häme järjestävät yhteisen keskustelutilaisuuden ”Huomisen ruoka” keskiviikkona 18.10.2017 klo 13–14 juhlasalissa. Tilaisuudessa viljelijät, lähiruokayrittäjä ja nuoret ovat etsimässä yhteisiä näkemyksiä tulevaisuuden ruuasta ja ruuantuotannosta. Tilaisuuden puhujina ja panelisteina ovat maanviljelijät Maria Kämäri ja Juho Hopeasaari, Viipurilaisen kotileipomon yrittäjä Teppo Yli-Hemmilä ja Lahden yhteiskoulun lukion opiskelija Kaisa Hämäläinen. MTK Hämettä tilaisuudessa edustaa Päivi Rönni. Paneelissa keskustellaan muun muassa ruokatrendeistä, maatalouden mielikuvista ja merkityksestä, tulevaisuuden ruokaskenaariosta ja siitä mitä lautasella on vuonna 2030. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun viestiseinän kautta. Paneelin moderaattorina toimii Ylen Meri Niinistö.

Seminaariin osallistuvat kaikki lukion opiskelijat.