Aikuislukioon

Tervetuloa opiskelemaan aikuislukioon!

Mitäpä jos…

  • aloittaisit lukion alusta.
  • jatkaisit keskenjääneitä lukio-opintoja.
  • jatkaisit keskenjääneitä perusopetuksen opintoja.
  • suorittaisit yo-tutkinnon ammattitutkinnon lisäksi.
  • korottaisit lukion päättötodistuksen arvosanoja.
  • korottaisit perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja.
  • opiskelisit yksittäisiä aineita, ilmaiseksi!

Opiskelumahdollisuuksia on monia: lähi-, etä- ja verkko-opiskelu!

Huomioi myös laaja kielitarjonta. Voit palauttaa mieliin aikaisemmin opittua tai syventää kielitaitoasi. Tarjolla on englannin, espanjan, ruotsin, saksan ja venäjän kielten opintoja.

Lue lisää miten pääset alkuun…

Suunnitellessasi opintoja aikuislukiossa, tutustu aikuislukion omilta sivuilla lukuvuoden 2019-2020 kurssitarjottimeen, opinto-oppaaseen, kursseihin, kirjoihin  ja muihin ajankohtaisiin materiaaleihin. Näiden avulla näet mitä aikuislukio tarjoaa ja milloin kurssit alkavat. Mikäli haluat henkilökohtaista ohjausta, varaa ohjausaika toimistosta puh. (03) 876 9050.

Opiskelu on maksutonta, jos et opiskele missään muussa oppilaitoksessa! Uusia opiskelijoita otetaan jokaiseen alkavaan jaksoon. Jaksot alkavat seuraavasti: 1.jakso 19.8.2019, 2.jakso 30.9.2019, 3.jakso 18.11.2019, 4.jakso 13.1.2020, 5.jakso 2.3.2020 sekä 6.jakso 15.4.2020.

Käy ilmoittautumassa opiskelijaksi aikuislukion toimistossa noin 1-2 viikkoa ennen jakson alkua.

Jos olet liikkeellä ensimmäistä kertaa, ota mukaasi viimeisimmät koulutodistukset (varsinkin jos aiot suorittaa koko lukion tai yo-tutkinnon aikuislukiossa) sekä henkilöllisyystodistus. Vasta ilmoittautumisen jälkeen n. 3-5 päivän kuluttua voit saada nettitunnukset kursseille ilmoittautumista varten. Lisäksi kannattaa heti varata aika opinto-ohjaukselle, sillä opinto-ohjaaja auttaa opintojen suunnittelussa.

Mikäli opiskelet samaan aikaan jossain toisessa oppilaitoksessa, tulee sinun ilmoittautua toimistossa aineopiskelijaksi. Toisessa oppilaitoksessa opiskeleville kurssimaksu on 120 €. Saat toimistosta mukaasi koulun pankkiyhteystiedot.

Oletko suorittanut ammatillisen tutkinnon? Ammatillisen tutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus osallistua yo-kokeisiin opiskeltuaan koulussamme n. 1-2 vuotta. Kysy lisää opinto-ohjaajalta. Yo-tutkintoon tähtäävä opiskelu on maksutonta, jos opiskelija ei opiskele samaan aikaan muussa oppilaitoksessa.

Kaikissa epäselvissä tilanteissa voit kääntyä aikuislukion toimiston puoleen!