Ajankohtaista

Lukiossa tarvitset henkilökohtaisen tietokoneen

Lahden yhteiskoulussa hyödynnetään tieto- ja viestintätekniikkaa opetuksessa yhä enemmän ja nykyisin Ylioppilastutkinto on täysin sähköinen, eli kaikki yo-kokeet tehdään tietokoneilla.

Sähköisten yo-kokeiden lisäksi tieto- ja viestintätekniikkaa tarvitaan päivittäisessä opiskelussa, niin koulussa kuin kotonakin. Lukio-opintoja varten sinun tuleekin siis hankkia jokin opiskeluun soveltuva laite, esimerkiksi kannettava tietokone, tabletti tai älypuhelin. Huomaa kuitenkin, että sähköinen yo-koe asettaa joitakin vaatimuksia laitteelle: sähköistä koetta ei voi tehdä tabletilla tai puhelimella, vaan ainoastaan kannettavalla tietokoneella. iPad- tai Android-tabletit eivät siis kelpaa sähköiseen kokeeseen, mutta muuten ne soveltuvat opiskeluvälineeksi vallan mainiosti. Jonkinlainen älypuhelin sinulla jo todennäköisesti onkin, se on hyvä apu moneen yllättävään tilanteeseen.

Pelkästään sähköisen yo-kokeen näkökulmasta hankittavan laitteen on oltava siis kannettava tietokone. Kannettava tietokone onkin monipuolinen työkalu, mutta nopeasti käynnistyvä, kevyt ja pitkän akunkeston omaava tabletti tai älypuhelin on hyvä kakkoslaite. Tällainen kevyt laite sopii hyvin oppitunneille muistiinpano- ja tiedonhakuvälineeksi. Lisäksi se on aina mukana ja liikkeellä ollessa sillä voi hoitaa lähes kaiken mahdollisen. Kasvaneen näyttökoon myötä älypuhelimet ovat syrjäyttämässä tabletit arkipäivän laitteena. Pelkällä älypuhelimella tai tabletilla ei kuitenkaan ole luontevaa kirjoittaa pitkiä aineita tai kirjoitelmia. Niillä ei myöskään ole helppo tehdä sähköistä kurssikoetta, matemaattisia laskutoimituksia tai taulukkolaskentaohjelmalla maantiedossa vaadittuja ilmastodiagrammeja.

Millaisen koneen hankkisin? Lue lisää!