Ajankohtaista

Yhteiskunta- ja talouslinjan päivä 14.1.2020

Lahden yhteiskoulun lukion yhteiskunta- ja talouslinjan opiskelijat järjestävät tiistaina 14. tammikuuta 2020 Kiina-aiheisen teemapäivän. Päivän ohjelma koostuu erilaisista pajoista sekä Kiinan kintereillä – nykypäivän suurvalta -seminaarista.

Yhteiskunta- ja talouslinjan päivän yleisöksi on kutsuttu yhteiskunnallisista asioista ja maailmankaupasta kiinnostuneita lukiolaisia ja yhdeksäsluokkalaisia niin Lahdesta kuin pääkaupunkiseudun yhteistyölukioistakin.  Päivän ohjelmassa on yhteiskunta- ja talouslinjan esittely, erilaisia pajoja, joita vetämään on kutsuttu eri alojen asiantuntijoita, sekä Kiinan kintereillä - nykypäivän suurvalta -seminaari. Seminaarin ensimmäisessä osassa aiheena on Kiinan taloudellinen ja poliittinen tilanne, toisessa osassa käsitellään Kiinaa yrittäjän näkökulmasta. Puhujiksi on saatu niin kiinnostavia paikallisia liike-elämän edustajia kuin valtakunnallisesti tunnettuja nimiä.

Yhteiskunta- ja talouslinjan päivän ohjelma 14.1.2020

AAMUPÄIVÄN OHJELMA
klo 9.00–9.20 Yhteiskunta- ja talouslinjan esittely
klo 9.30–10.15 Pajoja

 • Jani Klinga – Pekingin talviolympialaiset 2022:
  Uusia markkinoita suomalaisille tuotteille, palveluille ja huippuosaamiselle
 •  Martin Paasi – Sijoituspaja: Vaurastumisen demokratiaa
  – Kaikki voivat vaurastua, kunhan muistat nämä kolme asiaa
 • Taneli Tikka –Tarinoita yrittäjyydestä
 •  YT:n omapaja – Lukiolaiset yrittäjinä
 • Anssi Rantasalo – Talouskasvua Aasiasta

KIINAN KINTEREILLÄ – NYKYPÄIVÄN SUURVALTA -SEMINAARI
 Seminaarin I osa: Talous, politiikka ja Kiina

 • klo 10.30–11.15 Erkki Liikanen, Suomen Pankin pääjohtaja 2004–2018
 • klo 11.15–12.00 Iikka Korhonen, tutkimuspäällikkö, Suomen Pankki

Seminaarin II osa: Yrittäjän Kiina

 • klo 12.40–13.20 Päivi Leiwo, Oilon Oy:n hallituksen puheenjohtaja
 • klo 13.20–14.00 Peter Vesterbacka, liikemies, entinen Rovion mobiilipelien kehittäjä

Yhteiskunta- ja talouslinja

Lahden yhteiskoulun lukion yhteiskunta- ja talouslinja perustettiin vuonna 2016, ja linjalle valitaan vuosittain 25 yhteiskunnallisista asioista ja taloudesta kiinnostunutta nuorta. Linjan opintoihin kuuluu seminaarin järjestäminen opintojen viimeisenä vuotena.