Ajankohtaista

Peruskoulun painotettujen luokkien pääsykokeet 2020

Kuvataide-, musiikki- ja matemaattis-luonnontiede luokkien pääsykokeet keväällä 2020

Kuvataideluokat (6. lk.)

Kuvataiteen valintakoe järjestetään maanantaina 3.2.2020 klo 13–16. Koepaikka: Kuvataideluokat, Lahden yhteiskoulun Kansakoulu. Sibeliuksenkatu 1. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Kuvataiteen valintakokeessa on kolme pienimuotoista tehtävää. Valintakokeeseen tulee ottaa mukaan pala muovailuvahaa, vesi-/peitevärit (perusvärit, vähintään 6 väriä), 2 sivellintä, 2 kynää (eri kovuus eli pehmeä ja kova) sekä pyyhekumi. Mikäli itseltäsi ei löydy kaikkia, kannattaa kysyä nykyisestä koulusta lainamahdollisuutta. Koululla on myös rajallinen määrä värejä ja välineitä lainaksi. Varaa aikaa kolme tuntia.

Musiikkiluokat (6.lk.)

Musiikin valintakokeita järjestetään tiistaista maanantaihin 28.1.–3.2.2020.Koepaikka: Musiikkiluokat, Lahden yhteiskoulu. Kirkkokatu 2. Valintakokeen aika ilmoitetaan huoltajalle tekstiviestitse.

Valintakoe kestää noin 15–20 minuuttia ja siinä annetaan sekä laulu- että rytmin- ja melodiantoistonäyte. Jos oppilas antaa harrastuneisuusosiossa vapaaehtoisen soittonäytteen, niin mukaan tulee ottaa oma soitin.

Matemaattis-luonnontieteellinen luokka LUMA (7. lk.)

Matemaattis-luonnontiedepainotteisen luokan valintakoe järjestetään tiistaina 4.2.2020 klo 8. Koepaikka: Salpausselän peruskoulu, Hämeenlinnantie 3.

Valintakokeeeseen otetaan mukaan kynä, pyyhekumi ja viivoitin. Kokeessa on kaksi osiota: matematiikka- ja luonnontiedeosio. Lahden yhteiskoulun ja Lahden kaupungin Salpausselän peruskoulun valintatesti matemaattis-luonnontieteellisille luokille on yhteinen. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Musiikkiteknologiakerholaiset rakentavat lavatekniikkaa.