Ajankohtaista

YT-linjan pääsykoe 27.4. on peruttu – haku tapahtuu keskiarvon perusteella

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi yhteiskunta- ja talouslinjan opiskelijavalinnan perusteita on muutettu. Maanantaiksi 27.4. aiottu lukion yhteiskunta- ja talouslinjan valintakoe peruutetaan.

Suomen valtioneuvosto on kieltänyt yli kymmenen hengen tapahtumat. Yhteiskunta- ja talouslinjan valintakokeeseen saapuisi yli 70 hakijaa. Tässä tilanteessa haluamme suojella kaikkien hakijoiden terveyttä.

Todennäköisesti huhtikuun lopussa epidemiatilanne on vielä tämänhetkistä pahempi. Valintakokeen järjestäminen digitaalisessa muodossa ei takaa kaikkien hakijoiden yhdenvertaista asemaa. Opintopolku -palvelusta saamamme ohjeistuksen mukaan valintakokeen peruminen on tässä tapauksessa ensisijainen vaihtoehto, jota suositellaan koulutuksen järjestäjille.

Yhteiskunta- ja talouslinjalle valitaan 25 opiskelijaa. Valintakokeen perumisen takia yhteiskunta- ja talouslinjan opiskelijavalinta tapahtuu tänä keväänä poikkeuksellisesti ainoastaan lukuaineiden keskiarvon perusteella. Lukuaineiden keskiarvon on oltava vähintään 8,0.

Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kesäkuussa, kevään yhteishaun valmistuttua.