Ajankohtaista

Lähiopetuksen keskeytysjakso jatkuu, koulu alkaa jakaa ateriapakkauksia etäoppilaille

Valtioneuvosto on 30.3.2020 päättänyt jatkaa koulujen lähiopetuksen keskeytysaikaa 13.5.2020 saakka. Lahden yhteiskoulussa tämä päätös merkitsee juuri alkavan viidennen koulujakson toteuttamista pääsääntöisesti etäopetuksena digitaalisin välinein, joihin on jo ehditty parin viikon aikana totuttautua. Jos tilanne sallii koulutyön jatkumisen lukuvuoden kahden viimeisen viikon aikana, siitä annetaan erillinen aikataulu ja ohjeistus lähempänä.

Kouluruokailu on tähän saakka ollut tarjolla koululla lähiopetuksessa oleville, muutamille peruskoulun erityisen tuen oppilaille. Etäopiskelun jatkuessa nyt yhtäjaksoisesti toukokuulle, Lahden yhteiskoulussa ryhdytään jakamaan koululounasta korvaavaa ateriapakkausta myös etäopiskeleville peruskoulun oppilaille.

Ateriat valmistaa oma kouluravintolamme Elli, johon on tilattu uutta keittiölaitteistoa ruoka-annosten asianmukaista jäähdyttämistä ja pakkaamista varten. Ruoka-annokset noudetaan koululta, jossa jakelu järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusten mukaisesti, pyrkien välttämään oppilaiden kokoontumisia suuriin joukkoihin koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Pyrimme saamaan ateriajakelun käyntiin tiistaista 7.4. lukien. Pääsiäisloman jälkeen jakopäivät tulevat alustavasti olemaan tiistai ja perjantai. Ateriajakelun aikataulusta ja käytännöistä annetaan vielä tarkemmat ohjeet, kun saamme järjestelyt valmiiksi.

Koululla valmistettavien ruoka-annosten määrän selvittämiseksi huoltajia pyydetään ilmoittamaan perjantaihin 3.4. klo 12.00 mennessä, Helmessä tehtävään kyselyyn vastaamalla, mikäli oppilaalle halutaan tilata koulupäiväkohtainen ruoka-annos 13.5. saakka.