Ajankohtaista

Lukion viikkotiedote ajalle 6.–17.4.2020

Viikkotiedote 15-16/2020, julkaistu 3.4.2020

REHTORIN MIETTEITÄ

Lauantaille 4.4. aiottu koulupäivä muuttuikin poikkeustilanteen vuoksi kotikoulupäiväksi. Huominen lauantai‐koulupäivä tehdään kotiopiskeluna ilman etätunteja. Opettajat antavat ohjeiden mukaan kohtuulliset itseopiskelutehtävät lauantaille, jotta viikonloppulepoon jää aikaa työntäyteisten viikkojen välillä. Ensi viikolla aloitamme pääsiäisen vieton lukuvuosi‐suunnitelman mukaan jo kiirastorstaina. Viiden päivän pääsiäistauko antanee myös tervetulleen hengähdystauon.

Valtioneuvoston jatkettua lähiopetuksen keskeytysjaksoa toukokuun puoliväliin, on ilmeistä, ettemme ehdi enää tänä lukuvuonna palata perinteiseen luokkaopetukseen. Viimeinen koeviikkokin varaudutaan pitämään etäkokeina, jollei poikkeustilanne hellitä edelleenkään. Abiturienteillemme huolestuttavin asia tuntuisi olevan kevään ylioppilasjuhlien ajankohta, mutta se tieto tullee opetusministeriltä ajallaan. Juhlathan pidetään tottakai, kun tilanne sallii.

Tiistai 14.4. oli alunperin suunniteltu 4. jakson arviointipäiväksi. Vararehtorin tekemien kyselyjen perusteella lähes kaikki opettajat suunnittelevat antavansa koepalautteet seuraavan jakson kurssien yhteydessä tai päättämällään muulla tavalla. Tämän vuoksi tiistaina lukiossamme opiskellaan normaalin tiistai‐työjärjestyksen mukaan.

Peruskoulussamme käynnistyy koululounasta vastaavien ateriapakkausten jakelu ensi tiistaina. Peruskoulun oppilaiden huoltajille tehdyn kyselyn perusteella Elli valmistaa 153 ateriapakkausta noutoa varten. Lukio‐opiskelijoille ei lounasta korvaavaa ateriapakkausta ole toistaiseksi suunniteltu eivätkä säädökset toisella asteella koulua tähän velvoitakaan. Kun peruskoulun ateriajakelu on saatu toimimaan ja jos laitteistokapasiteetti riittää, harkitaan jakelua lukiolaisillekin.

Seuraavaa tiedotetta kirjoitellaan pääsiäisen jälkeen ja se on jaossa perjantaina 17.4.

Hyvää pääsiäistä!

VIIKKOJEN 15 – 16 KALENTERITAPAHTUMIA

6.4. maanantai klo 12.45 – 13.00 ryhmänohjaajan tuokio
7.4. tiistai
8.4. keskiviikko
Pääsiäinen – Lahden yhteiskoulu lukio lomalla 9.‐13.4.
14.4. tiistai arviointipäivän sijaan normaali etäkoulupäivä
15.4. keskiviikko
16.4. torstai
17.4. perjantai