Ajankohtaista

Peruskoulun viikkotiedote ajalle 6.–17.4.2020

Viikkotiedote 15-16/2020, julkaistu 3.4.2020

REHTORIN MIETTEITÄ

Lauantaille 4.4. aiottu Kodin koulupäivä muuttuikin poikkeustilanteen vuoksi kotikoulupäiväksi. Huominen lauantai‐koulupäivä tehdään kotiopiskeluna ilman etätunteja. Opettajat antavat ohjeiden mukaan kohtuulliset itseopiskelutehtävät lauantaille, jotta viikonloppulepoon jää aikaa työntäyteisten viikkojen välillä. Ensi viikolla aloitamme pääsiäisen vieton lukuvuosisuunnitelman mukaan jo torstaina. Viiden päivän pääsiäistauko antanee myös tervetulleen hengähdystauon.

Valtioneuvoston jatkettua lähiopetuksen keskeytysjaksoa toukokuun puoliväliin, on ilmeistä, ettemme ehdi enää tänä lukuvuonna palata kunnolla perinteiseen luokkaopetukseen. Lukuvuoden lopun tehtäviin jäävät lähinnä käytännölliset asiat avainten ja kirjojen palautuksineen, mutta mahdollisesti joitakin kokeita voidaan suorittaa koululla. 8.luokan TET‐jaksoa toukokuun lopussa ei ole vielä peruttu ja opot ohjaavatkin vielä kaseja TET‐paikan hankintaan. Yritysten vaikea tilanne rajoittaa varmasti työpaikkavalikoimaa, mutta toisaalla saatetaan hyvinkin tarvita harjoittelijatyövoimaa.

Opettajat joutuvat pohtimaan viimeisen jakson arviointia nyt uusin perustein, kun suurin osa arvioitavista asioista tapahtuu etäopetuksen yhteydessä. Oppilaan ei tarvitse kantaa huolta siitä, että etäopiskeluvälineiden puutteellinen käyttötaito vaikuttaisi arvosanaan. Arvioitavana ovat edelleen työskentelyn ja oppimistavoitteiden saavuttaminen.

Kouluravintola Elliin saatiin hankittua tarpeelliset laitteet koululounasta korvaavien aterioiden valmistusta varten. Huoltajille tehdyn kyselyn perusteella Elli valmistaa ensi tiistaille 153 noudettavaa ruoka‐annospakkausta. Seuraava jakelupäivä on tiistaina 14.4. Jakeluun ehtii myöhemminkin mukaan, kunhan ilmoittaa toiveesta kouluravintolaamme. Jakelukäytänteet ja muuta ohjeistusta on kirjattu tämän tiedotteen mukana lähetettyyn ohjelehtiseen. Toivomme, että suunnittelemamme asiat toimivat myös käytännössä.

Seuraavaa tiedotetta kirjoitellaan pääsiäisen jälkeen ja se on jaossa perjantaina 17.4.

Hyvää pääsiäistä!

VIIKKOJEN 15 ‐ 16 TAPAHTUMIA

6.4. maanantai klo 12.45 – 13.00 luokanvalvojan tuokio.
7.4. tiistai koululounasta korvaavien ateriapakkausten ensimmäinen jakelupäivä
8.4. keskiviikko
Pääsiäinen – Lahden yhteiskoulun oppilaat lomalla 9.‐13.4.
14.4. tiistai ateriapakkausjakelu klo 14.30 – 15.45
15.4. keskiviikko
16.4. torstai
17.4. perjantai ateriapakkausjakelu klo 14.30 – 15.45