Ajankohtaista

Lahden yhteiskoulun peruskoulun viikkotiedote ajalle 18.–30.5.2020

Viikkotiedote 21–22/2020,  julkaistu 15.5.2020

Rehtorin terveisiä

Koulussa on jälleen elämää

Eilen 14.5. jatkui peruskoulun oppilaiden koulutyö Kirkkokadulla ja Kansakoululla. Koulutyöhön palasi noin 640 oppilasta, joten lähiopetuksesta jäi pois vain muutamia oppilaita perustelluista syistä. Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen kouluarki näyttää hieman erilaiselta aiemmin totuttuun; nämä uudet käytänteet käytiin oppilaiden kanssa läpi ennen opetustyön jatkumista. Hankalin sovitettava lienee koululounas, jota porrastetaan laajemmalle aikavälille normaalitilanteeseen verrattuna. Ruokailuun varattu aika jää tästä syystä lyhyemmäksi, mutta aloituspäivän kokemus osoitti, että tuossa varatussa ajassa ehtii kuitenkin hyvin ruokailemaan.

Suuresta oppilasmäärästä huolimatta koululla on hyvin rauhallista ja oppilaat noudattavat hyvin ohjeistuksia pysyä oman luokan kanssa yhdessä. Positiivinen mieli kouluun paluusta näkyi jo eilen hymyilevinä kasvoina niin oppilailla kuin opettajillakin. Mahdollinen jännitys lientynee tästä eteenpäin mentäessä. Alla oleva koulun päätösajan kalenteri kertoo, ettei ajalle mahdu montakaan normaalia opetuspäivää. Lukuvuoden työ päätetään perjantain 29.5. tilaisuuksin ja aamulla 30.5. käydään vielä noutamassa lukuvuosi- ja päättötodistukset; kaikkiaan 171 ysiluokkalaista saa oppivelvollisuutensa suoritettua. Toisen asteen opiskelupaikat selviävät yhteishaun valmistuttua torstaina 11.6.

Viikkojen 21–22 tapahtumia

18.5. maanantai luokanvalvojan tuokio
19.5. tiistai
20.5. keskiviikko
21.5. torstai HELATORSTAI - vapaa
22.5. perjantai vapaapäivä
---
25.5. maanantai koulutyö päättyy klo 12.45 opettajainkokouksen vuoksi
26.5. tiistai normaali koulutiistai, retkipäivä on peruttu
27.5. keskiviikko
28.5. torstai
29.5. perjantai peruskoulun liikuntapäivä erillisen ohjeen mukaan. Lukuvuoden päätöstilaisuus nimikkoluokissa klo 13.30
30.5. lauantai lukuvuosi- ja päättötodistusten jako nimikkoluokissa klo 8.30
KESÄLOMA 31.5. – 5.8.2020!