Haku Lahden yhteiskoulun lukioon 2021

Lahden yhteiskoulun lukioon voi hakea yleislinjalle tai Yhteiskunta- ja talouslinjalle.

Infotilaisuus ja avoimet ovet

Etäinfotilaisuus pidetään maanantaina 18.1.2021 klo 18. Tilaisuutta voi seurata koulun verkkosivujen kautta. Se on tarkoitettu LYK:n lukiosta kiinnostuneille yseille ja heidän vanhemmilleen.

Vallitsevasta epidemiatilanteesta johtuen etätilaisuus korvaa myös lukion avoimien ovien päivät.

Hakeminen yleislinjalle

Lahden yhteiskoulun lukioon haetaan sähköisesti toisen asteen yhteishaussa 23.2-23.3.2021 välisenä aikana. Hakemukset tulee jättää hakujärjestelmään viimeistään viimeisenä hakupäivänä klo 15 mennessä. Hakemuksen lisäksi täytetään lukion opintosuunnitelma, joka toimitetaan oman peruskoulun opinto-ohjaajan kautta Yhteiskoululle viimeistään viimeisenä hakupäivänä. Opintosuunnitelma-lomakkeen saa opoilta tai sen voi tulostaa koulun verkkosivuilta. Opintosuunnitelmaan tehdään alustava suunnitelma lukio-aikana opiskeltavista kursseista.

HUOM! Hakuaika lukiokoulutuksen yhteishaussa  jatkuu 7.4.2021 klo 15 asti.

Hakeminen yhteiskunta- ja talouslinjalle

Haku lukion yhteiskunta- ja talouslinjalle tapahtuu yhteishaun kautta 23.2-23.3.2021. Hakemus pitää tallentaa hakujärjestelmään 23.3.2021 klo 15 mennessä. Lisäksi hakija toimittaa hakuajan päättymiseen mennessä hakemuskirjeen sekä osallistuu pääsykokeeseen. Lukuaineiden keskiarvosta voi haussa saada enintään kymmenen (10) pistettä, pääsykokeesta enintään kuusi (6) pistettä. Alin hyväksyttävä lukuaineiden keskiarvo on kahdeksan (8).

Yhteiskunta- ja talouslinjalle valitaan 25 opiskelijaa.

Pääsykoe

Pääsykoe sisältää kirjallisia tehtäviä, jotka perustuvat peruskoulun yhteiskuntaopin sisältöihin sekä politiikan ja talouden ajankohtaisiin teemoihin. Pääsykoe järjestetään maanantaina 26.4.2021 klo 8.30–10.00 Lahden yhteiskoululla. Kokeessa on monivalintakysymyksiä ja essee. Pääsykokeeseen osallistuminen on edellytys linjalle hyväksymiselle. Hakijalla tulee olla kuvallinen henkilötodistus mukana pääsykokeessa.

Yhteiskunta- ja talouslinjan pääsykoetta ei järjestetty vuonna 2020 koronavirustilanteen vuoksi. Opiskelijavalinnat tehtiin lukuaineiden keskiarvon perusteella. Aiempien vuosien pääsykokeita voit tarkastella alla olevien linkkien kautta.

Hakemuskirje

Hakijan tulee lähettää hakemuskirje, jossa hakija voi osoittaa motivaationsa ja suuntautuneisuutensa linjan painotusta kohtaan. Hakemus toimitetaan joko postitse osoitteeseen ”Lukion yhteiskunta- ja talouslinja, Lahden yhteiskoulun lukio, Kirkkokatu 2, 15110 Lahti” tai sähköpostitse koulun toimistoon koulu[at]lyk.fi.

Hakemuskirjeen viimeinen toimituspäivä on 23.3.2021. Hakemus on toimitettava klo 15 mennessä.

Todistus

Opiskelemalla yhteiskunta- ja talouslinjan kurssit opiskelija saa lukion päättötodistuksen lisäksi erillisen todistuksen linjan suorittamisesta.

Valintojen julkistaminen

Lukioon hyväksyttyjen nimet tulevat Lahden yhteiskoulun verkkosivuille www.lyk.fi aikaisintaan torstaina 17.6.2021 klo 8.00.  Lukioon hyväksyttyjen tulee ottaa lukiopaikka vastaan sähköisesti Opintopolku-järjestelmässä .

Lahden yhteiskoulun lukioon valittujen yleislinjan ja yhteiskunta‐ ja talouslinjan opiskelijoiden nimet tulevat nähtäville koulun pääsisäänkäynnin ovilla sekä Lahden yhteiskoulun verkkosivuille niiden pyrkijöiden osalta, jotka ovat antaneet yhteishaussa suostumuksensa nimen julkaisemiseen verkkosivuilla.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Lahden yhteiskouluun hyväksytyn opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan sähköisesti Opintopolku-järjestelmässä. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 1.7.2021. Mikäli et ota opiskelupaikkaa vastaan, ilmoita siitä koulun toimistoon (03) 876 900. Toimisto on avoinna arkisin klo 8–15.30.

Opiskelupaikan hyväksymisen jälkeen valituille lähetetään lukio-opintojen alkuun orientoiva materiaalipaketti sähköpostitse.

Lukuvuosi alkaa keskiviikkona 11.8.2021. Lukion aloittavat opiskelijat tulevat kouluun klo 9.00. Tutor-opiskelijamme päivystävät koululla jo ennen säännöllisen koulutyön alkamista maanantaina 9.8. ja tiistaina 10.8.2021. Toivomme, että lukion aloittavat opiskelijat tulisivat käymään koululla jompana kumpana päivänä tekemässä lukujärjestyksiään.