Ajankohtaista

[Aikuislukio] Tiedote opiskelijoille 23.11.2020

Aikuislukion uusi 3. opetusjakso 23.11.2020 - 21.1.2021

Lahden yhteiskoulun aikuislukiossa on alkanut 3. opetusjakso maanantaina 23.11.2020. Lähiopetuksen kurssien opetus toteutetaan lähiopetuksena ja verkko-kurssit verkko-opetuksena.
Jos opiskelija ei voi osallistua esimerkiksi sairastumisensa vuoksi lähiopetukseen, hän voi seurata lähioppitunteja Jitsi -työkalun avulla aikuislukion Kusti- verkko-oppimisympäristössä. Jos taas opettaja sairastuu, hän voi jatkaa tilanteesta riippuen kurssin opetusta etänä Jitsi -työkalun avulla. Katso tiedotteen lopusta etäopiskeluohjeita.

Alueen koronavirustilanteesta
Koronavirusepidemia on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän 23.11. julkaiseman tiedotteen mukaan kiihtymisvaiheessa, mutta alue lähestyy leviämisvaihetta. Pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi, on välttämätöntä noudattaa käsihygieniaohjeita, turvavälejä ja ottaa maskit käyttöön myös koulussa. Sairaana tai oireisena kouluun ei saa tulla! Jos sinulle tulee hengitystieoireita koulupäivän aikana, lähde heti kotiin ja hakeudu koronatestiin. Koulussa on vahva maskisuositus. Opiskelijoilla tulee olla omat maskit.

Lahden yhteiskoulun lukiossa on ilmennyt yksi koronatartunta päivälukion opiskelijalla. Opiskelija oli ollut koulussa 16.11., mutta jäänyt sitten kotiin oireiden vuoksi. Tartuntatilanne on hallinnassa ja koulu ryhtyi heti toimenpiteisiin, kun tieto siitä saatiin. Kyseinen tapahtuma ei aiheuta enää koulussa tartuntavaaraa.

Lähiopetuksen seuraaminen etäopiskelijana

1. Ilmoita kurssin opettajalle, jos et voi osallistua lähiopetukseen ja opiskelet lähiopetuksena järjestettävää kurssia etäopiskelijana.
2. Lähioppitunti järjestetään sillä oppitunnilla, mille se on kurssitarjottimeen merkitty.
3. Ilmoita etäopiskelustasi opettajalle joko sähköpostitse (etunimi.sukunimi@lyk.fi) tai Helmi-viestillä. Opettajalle ilmoittaminen on tärkeää, koska muuten et ole mukana kurssivahvuudessa etkä saa välttämättä kaikkia ohjeita kurssin suorittamiseksi.
4. Aikuislukiossa käytetään etäopetuksessa Kusti -verkko-oppimisympäristöä ja siinä olevaa työkalua nimeltään Jitsi.
5. Kirjaudu Kustiin omilla LYK-tunnuksilla. Jos sinulla on tunnusten kanssa epäselvyyttä, käy selvittämässä asiaa aikuislukion toimistossa.
6. Kaikki aikuislukion kurssit löytyvät Aikuislukion kurssikategoriasta kurssin nimellä, kurssin lyhenteellä ja opettajan nimellä.
7. Opettaja on laatinut Kustiin jokaiselle kurssille oman kurssialustan. Jos opettaja on asettanut kurssille jonkin avainsanan, saat sen opettajalta.
8. Opettaja on laatinut kurssialustalle jokaiselle oppitunnille oman Jitsi-työkalun, jota klikkaamalla pääset osallistumaan oppitunnille etänä.
9. Huomioi, että opettaja opettaa samaan aikaan luokassa lähioppituntia, joten etäopiskelija voi kuulla Jitsi-työkalun avulla vain opettajan äänen, mutta ei välttämättä mitään muuta. Kaikki oppitunnilla näytettävä opetusmateriaali ja tehtäväohjeet ovat Kustissa.
10. Etäopiskelijan ei tarvitse osallistua lähioppitunnille muulla tavoin kuin kuuntelemalla oppituntia. Opettaja näkee kyllä, ketkä ovat ”langan toisessa päässä.” Voit pitää oman kamerasi ja mikrofonin suljettuna.

Koska koronavirustilanne näyttää alueellamme pahenevan, meidän on varauduttava tilanteeseen, jossa lähiopetusta ei voitaisi järjestää lainkaan. Pyrimme kuitenkin välttämään lähiopetuksen keskeyttämistä. Sen vuoksi meidän kaikkien on tärkeää noudattaa virusepidemian hillitsemikseksi annettuja ohjeita.

Jaksetaan huolehtia jokainen omalta osaltamme turvallisuusohjeista. Kiitos!

Riitta Yrjänä, aikuislukion rehtori