Ajankohtaista

Yhteiskunta- ja talouslinjan teemapäivä tiistaina 19.1.2021

Kehitysyhteistyö ja Suomi – Monta tietä maailmalle

Lahden yhteiskoulun yhteiskunta- ja talouslinjan abiturientit järjestävät tiistaina 19.1. teemapäivän, jonka aiheena on kehitysyhteistyö. Yhteiskunta- ja talouslinjan päivän vieraat ovat suoraan valtakunnan huipulta; seminaarin aikana kuulemme puheenvuorot ulkoministeri Pekka Haavistolta, presidentti Tarja Haloselta sekä Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja Elli Aaltoselta. Lisäksi opiskelijat haastattelevat komissaari Jutta Urpilaista torstaina 21.1.

Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi teemapäivä toteutetaan striimin välityksellä. Linkki lähetykseen löytyy teemapäivän verkkosivuilta osoitteessa https://www.lyk.fi/yt/

Teemapäivää seuraa yhteiskunnallisista asioista ja kehitysyhteistyöstä kiinnostuneita lukiolaisia ja yhdeksäsluokkalaisia niin Lahdesta kuin pääkaupunkiseudun yhteistyölukioista. Lahden yhteiskoulun lukion yhteiskunta- ja talouslinjan opintoihin kuuluu seminaarin järjestäminen opintojen viimeisenä vuonna. Linja perustettiin vuonna 2016, ja sille valitaan vuosittain 25 yhteiskunnallisista asioista ja taloudesta kiinnostunutta nuorta.

Ohjelma

Tiistai 19.1.2021
klo 09.45-10.15 Yhteiskunta- ja talouslinjan esittely
klo 10.15-11.00 Ulkoministeri Pekka Haaviston haastattelu – Suomen asema kansainvälisessä yhteistyössä
klo 11.00-11.45 Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajan Elli Aaltosen etäpuheenvuoro – SPR:n rooli Suomessa ja maailmalla
klo 11.45-13.00 Lounastauko
klo 13.00-14.00 Presidentti Tarja Halosen etähaastattelu – Naisten ja tyttöjen aseman tukeminen kehitysyhteistyön avulla
Torstai 21.1.2021
klo 10.00-10.45 Komissaari Jutta Urpilaisen etähaastattelu – EU:n kansainväliset kumppanuudet