Ajankohtaista

Aikuislukion jaksotiedote 4.jaksoon 25.1. – 11.3.2021

Koronaviruspandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi 4. jakso joudutaan järjestämään poikkeavin opetusjärjestelyin:

Aikuisten lukiokoulutus
- ma 25.1. – ti 26.1. opetus lähiopetuksena
- ke 27.1. – 15.2.2021 lähiopetus siirtyy etäopetukseen
- 16.2. opetus palaa takaisin lähiopetukseen (tämän hetkisen tiedon mukaan).

Aikuisten perusopetus ja LUVA-koulutus
- koko 4. jakso järjestetään lähiopetuksena (tämän hetkisen tiedon mukaan).

TERVETULOA OPISKELEMAAN JOKO LÄHELLÄ TAI ETÄNÄ

Lähiopetus tarkoittaa sitä, että opettaja opettaa koulussa, opetusluokassa. Kurssin opetus etenee neljänä päivänä viikossa maanantaista torstaihin lukujärjestyksen mukaan.

Opiskelija voi opiskella myös etänä. Kaikki lähiopetuksen oppitunnit striimataan, jotta lähiopetuksen oppitunteja pääsee seuraamaan etäopiskelijana. Verkkokursseiksi merkittyjen kurssien opiskelu etenee itsenäisesti kurssin opettajan antamien ohjeiden mukaan.

Aikuislukiossa on käytössä oma verkko-oppimisympäristö nimeltään Kusti. Kun opiskelija opiskelee aikuislukiossa, hän saa opiskelijaksi-ilmoittautumisen yhteydessä omat LYK-tunnukset. Näitä LYK-tunnuksia tarvitaan opiskelussa. Tunnuksilla pääsee kirjautumaan mm. verkko-oppimisympäristö Kustiin.

Kustista löytyvät kaikki aikuislukion kurssit, koska kurssin opettaja luo jokaiselle kurssille oman etäoppimisympäristön riippumatta kurssin toteutustavasta. Opettaja voi asettaa kurssille myös jonkin kurssiavaimen tai salasanan, jolla opiskelija pääsee liittymään kurssin oppimisalustalle. Opettaja tiedottaa kurssiavaimen kurssin opiskelijoille.

Jotta oppitunnin seuraaminen onnistuu etänä, opettaja asettaa jokaiselle oppitunnille Jitsi-kokoustyökalun. Opiskelija liittyy Jitsi-työkalun avulla oppitunnille. Opiskelija pystyy näin näkemään ja kuulemaan opettajan opetuksen etänä. Opettaja jakaa myös käyttämänsä opetusmateriaalin Kustissa.

LUKION OPPIMÄÄRÄN VOI ALOITTAA TAMMIKUUSSA ALUSTA

Neljäs opetusjakso mahdollistaa lukio-opintojen aloittamisen alusta. Lukiokoulutuksen ensimmäiset kurssit voivat toimia tarvittaessa myös kertaus- tai tukikursseina. Jos siis haluat vielä kerrata joitakin perusasioita, hyödynnä lukion ensimmäisten kurssien opetus. Osallistumalla kurssille, autat itseäsi ja edistät opintojasi.

Aikuisten perusopetuksen kurssit ovat hyviä tukikursseja myös lukiolaisille. Seuraavassa on esimerkkejä perusopetuksen kurssitarjonnasta.  

 • Perusopetuksen matematiikka, kurssi 3: prosenttilaskut, prosenttiyhtälöt, todennäköisyys, funktion käsite, suoran yhtälö ja suoran piirtäminen, paraabelin piirtäminen, tilastotieteen peruskäsitteet: keskiarvo, moodi, mediaani, frekvenssi
  • opetus: klo 12.15-13.55, ma ja ke, luokka Nurkka2
  • opettajana Mikko Ahonen.
 • Perusopetuksen englanti, lyhyt englanti, kurssi 4: harjoitellaan vuorovaikutustaitoja ja viestintää englannin kielellä
  • opetus: klo 14.15-15.55, ti ja to, luokka I
  • opettajana Anne Steenbeck.

OLET TERVETULLUT KOULUUN VAIN TERVEENÄ!

Kouluun ei saa tulla sairaana eikä oireisena.

- Jos sairastut koulupäivän aikana tai saat oireita, poistu koulun tiloista välittömästi.

- Käytä koulussa maskia, kun et voi pitää etäisyyttä.

- Pidä vähintään kahden metrin turvaetäisyyttä toiseen henkilöön.

-- Desinfioi kädet kouluun tullessa ja koulusta lähtiessä.

- Jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on flunssaoireita, mene heti koronatestiin. Jos sinut tai perheenjäsenesi on määrätty karanteeniin, noudata karanteenimääräyksiä.

- Riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää lähikontakteja. Riskiryhmään kuuluvan opiskelijan ei tule osallistua lähiopetukseen, vaan opintoja voi jatkaa etäopiskelijana.

REHTORIN PUHEENVUORO

Korona vaikuttaa nyt koulunpitoon ja opiskeluun erittäin paljon. Tilanteeseen täytyy nyt sopeutua ja eteenpäin on mentävä. Jos lähiopetusta ei voida toteuttaa, siirrytään sitten etäopetukseen.

Muutama muistutus asia:

Kun opiskelija haluaa, saa tai joutuu opiskelemaan etänä, opettajan on tiedettävä, että opiskelija seuraa oppitunteja kotoa käsin.

 • Epäselvyyksien välttämiseksi opiskelijan tulee olla yhteydessä opettajaan heti kurssin alussa ja välittömästi kurssin aikana, jos hän joutuu jäämään opiskelemaan kurssia etänä.
 • Jos opiskelija ei aloita kurssin opiskelua millään opiskelutavalla tai jää kurssilta pois ilman, että osoittaa kuitenkin jatkavansa kurssin opiskelua, opettajalla on oikeus merkitä kurssi keskeytyneeksi.
 • Huolehdi siitä, että teet annettut tehtävät ja palautat ne ajallaan.
 • Vain osallistumalla ja tekemällä opinnot edistyvät!

Riitta Yrjänä, aikuislukion rehtori, puh. 044 0885 501; riitta.yrjana[at]lyk.fi