Ajankohtaista

Koulutyö jatkuu lähiopetuksena lukiokoulutuksessa 16.2. lukien

Päijät‐Hämeen hyvinvointikuntayhtymän 8.2. tekemän päätöksen perusteella Lahden yhteiskoulun lukion opiskelijat palaavat lähiopetukseen tiistaista 16.2. lukien.

Lukuvuoden 4. jakson opetustyö jatkuu normaalin työjärjestyksen mukaan.

Penkkarit ja vanhojen tanssit

Lukuvuoden suunnitelman mukaisesti abiturienttien säännöllinen koulutyö päättyi torstaina 11.2. Epidemiatilanteen perusteella viranomaiset ovat jo tammikuussa linjanneet koko Suomessa, ettei perinteisiä penkkariajeluita ollut mahdollista järjestää.

Abiturienttien penkkarit ja lukion toisen vuoden opiskelijoiden vanhojen tanssit siirtyvät siis keväämmälle. Mikäli epidemiatilanne sallii, nämä tilaisuudet järjestetään tilanteeseen sopivalla tavalla keskiviikkona 12.5.2021.

Ylioppilastutkinnon kokeet 16. – 31.3. sekä kokeisiin valmistavat tentit

Kevään ylioppilastutkintokerran kokeisiin valmistaudutaan ainekohtaisissa tenteissä 15.2. – 15.3. välisenä aikana. Opiskelijat ovat ilmoittautuneet tentteihin jo tammikuun puoliväliin mennessä. Ennen viikolla 9 pidettävää talvilomaa tenttejä järjestetään koululla lähitilaisuuksina sekä etätentteinä. Talvilomaviikon jälkeen pidettävät tentit ovat kaikki etätenttejä.

Abiturienttien oman ja opiskelutovereiden terveyden turvaamiseksi koulu kehottaa abiturientteja pysyttelemään omaehtoisessa karanteenissa 10 päivää ennen ylioppilaskokeita. Omaehtoisella karanteenilla tarkoitetaan tässä pidättäytymistä mahdollisimman hyvin kodin ulkopuolisista kontakteista, mm. perhevierailuista, joukkueurheilusta, jne. Koulu ei tietenkään tätä valvo, eikä myöskään velvoita. Tavoitteena on, että opiskelijat osallistuvat kokeisiin terveinä ja voimme pienentää tartuntojen leviämisriskiä kokeissa.

Koulu pyrkii huolehtimaan terveyden kannalta turvallisten koetilaisuuksien järjestämisestä. Kokeeseen ei voi tulla sairaana; positiivinen koronatestitulos, flunssaoireet tai karanteenimääräys estävät kokeeseen osallistumisen. Säädökset eivät anna koululle tässä asiassa edes harkintavaltaa kokeen järjestämiseen poikkeavalla tavalla‐ Kaikissa näissä tapauksissa kokelaan tulee olla yhteydessä koulun toimistoon ja rehtoriin mahdollisimman pian. Tilanne selvitetään yhdessä ja rehtori antaa sen perusteella kokelaalle toimintaohjeet.

Koulu on antanut ylioppilastutkinnon kokeisiin ilmoittautuneille koejärjestelyjä koskevat ohjeet, joihin huoltajan on myös hyvä tutustua ja varustaa kokeisiin osallistuvaa asianmukaisesti.