Ajankohtaista

Helmi-oppilashallintojärjestelmä poistuu käytöstä

Lahden yhteiskoulun pitkään käyttämä Helmi-oppilashallintojärjestelmä poistuu käytöstä elokuun 2021 aikana.

Helmi-järjestelmää ei siis enää tule käyttää.

Korvaava Eepos-oppilaitoshallintajärjestelmä avautuu henkilökunnan, oppilaiden, opiskelijoiden ja huoltajien käyttöön lukuvuoden alkaessa 11.8. Tärkeimmät tiedot Helmestä on siirretty Eepokseen tähän mennessä.

Oppilaat, opiskelijat ja vanhemmat kirjautuvat Eepokseen osoitteessa https://lyk.eepos.fi. Linkit tulevat löytymään myös koulun verkkosivuilta. Eepos on käytettävissä kaikilla yleisimmillä selaimilla ja se toimii niin tietokoneilla kuin mobiililaitteilla. Oppilaalle ja vanhemmalle tarkoitettu Eepoksen mobiilisovellus tulee käyttöön kevätlukukaudella 2022. Tämä nopeuttaa ja helpottaa arkista tiedonkulkua entisestään. Mobiilisovelluksen käyttöönotosta tiedotamme syyslukukauden aikana.

Millä tunnuksilla kirjaudun Eepokseen?

Oppilaat ja opiskelijat

Eepokseen kirjaudutaan omilla LYK-tunnuksilla. Jatkavien opiskelijoiden käyttäjätunnukset ja salasanat pysyvät voimassa. Uudet oppilaat ja opiskelijat saavat LYK-käyttäjätunnuksensa heti syyslukukauden alussa.

Huoltajat

Lähetämme huoltajille käyttäjätunnukset elokuussa. Huoltajien sähköposteihin lähetetään linkki, jonka kautta huoltaja asettaa salasanansa ja Eepos-tunnus otetaan käyttöön. Kutsu tunnuksen luomiseen on voimassa 14 päivää.

Eeposta kehitetään lukuvuoden 2021-2022 aikana

Uudessa järjestelmässä on aina lapsentauteja. Eepos-järjestelmää kehitetäänkin tulevan lukuvuoden aikana. Järjestelmän kehityksestä vastaava Oksidia Oy tekee tiivistä yhteistyötä koulumme kanssa, jotta järjestelmän mahdolliset viat saadaan kitkettyä ja uusia ominaisuuksia saadaan tuotua käyttäjille.

Jos jokin ei toimi, mistä voin pyytää apua?

Eepoksesta löytyy erillinen Ohjeita-sivu, josta saa tietoa järjestelmän ominaisuuksista. Eepoksesta löytyy sähköinen tukipyyntö-lomake, jolla oppilas tai huoltaja voi pyytää tukea erilaisissa tilanteissa. 

Ongelma asioinnissa

Jos ongelmasi liittyy opiskeluun, käyttäjätunnuksiin, opetukseen, kurssivalintoihin tai muihin koulun asioihin, valitse “Yhteydenotto kouluun”. Tässä tilanteessa ilmoittamasi tiedot ohjataan koulun henkilökunnalle.

Tekninen ongelma

Jos et voi käyttää jotakin toimintoa, saat virheilmoituksen järjestelmältä tai mielestäsi jokin järjestelmässä ei toimi oikein, valitse “Yhteydenotto tukeen”. Tässä tilanteessa ilmoituksesi ohjataan Eepos-järjestelmän kehittäjille, jotka vastaavat kysymykseen mahdollisimman pian. Tämän lisäksi tukipyyntöjä voi lähettää suoraan sähköpostilla osoitteeseen vikailmoitus@eepos.fi.