Ajankohtaista

Peruskoulun valintatestit 2022 – lue turvallisuusohjeet

Turvallisuusohjeet valintatestiin tulijoille

Lahden yhteiskoulun peruskouluun pyrkiville järjestetään valintatestejä 31. tammikuuta  – 4. helmikuuta. Kuvataide- ja musiikkiluokkien valintatestit järjestetään Lahden yhteiskoulun tiloissa ja matemaattis-luonnontiede-painotteisten (LUMA-) luokkien testi Salpausselän koululla. Jokainen valintatesteihin osallistuva tulee paikan päälle koululla järjestettävään valintatestiin.

On ehdottoman tärkeää, että hakija osallistuu testiin vain terveenä. Huoltajan tulee ilmoittaa ennen kuvataide- tai musiikkiluokan testiä koulun toimistoon, jos lapsella on mahdolliseen koronatartuntaan viittavia oireita tai lapsi on määrätty karanteeniin korona‐altistuksen vuoksi. Tällöin voidaan järjestää tilaisuus tehdä valintatesti seuraavana mahdollisena ajankohtana. Muut syyt eivät tuo oikeutta ylimääräiseen testitilaisuuteen.

Luma-luokkien osalta ilmoitus tehdään puhelimitse Salpausselän koulun koulun rehtorille. Luma-luokkien varapäivä soveltuvuuskokeelle on torstai 10.2.2022 klo 8.15–10. Tähän tilaisuuteen ovat oikeutettuja vain ne hakijat, jotka ovat olleet rehtoriin yhteydessä ennen soveltuvuuskoetta ja ovat saaneet hänen hyväksyntänsä varapäivään. Sairauden takia soveltuvuuskokeesta poissaolosta tulee olla lääkärintodistus.

Valintatestin järjestävä koulu huolehtii testitilaisuuksien turvallisuudesta mm. turvavälien, maskien ja välineiden desinfioinnin osalta.

Lue luokkakohtaiset ohjeet alla olevista linkeistä.