Ajankohtaista

Hae Lahden yhteiskoulun lukioon kevään 2022 yhteishaussa

Yhteishaku lukiokoulutukseen 22.2.–22.3.2022 klo 15.

Lahden yhteiskoulun lukioon haetaan sähköisesti kevään yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi . Valittavanasi on yleislinja tai yhteiskunta- ja talouslinja. Hakemukset tulee jättää hakujärjestelmään viimeistään viimeisenä hakupäivänä klo 15 mennessä.

Yleislinja

Lukion yleislinja tarjoaa lukion valtakunnallisen tuntijaon lisäksi laajat mahdollisuudet opiskella ja painottaa eri oppiainekokonaisuuksia. Hakemuksen lisäksi sinun tulee täyttää myös lukion opintosuunnitelma ja toimittaan se oman peruskoulun opinto-ohjaajasi kautta Yhteiskoululle hakuajan loppuun mennessä. Opintosuunnitelmalomakkeen (pdf) saa opoilta tai sen voi tulostaa koulun verkkosivuilta.

Yhteiskunta- ja talouslinja

Yhteiskunta- ja talouslinjan opinnot antavat hyvät lähtökohdat kaupallisen ja yhteiskunnallisen alan sekä oikeustieteen jatko-opintoihin. Lukion yhteiskunta- ja talouslinjalle hakiessasi sinun tulee toimittaa hakuajan päättymiseen mennessä Yhteiskoululle hakemuskirje sekä osallistua pääsykokeeseen maanantaina 25.4.2022 klo 8.30–10.00. Lisäksi yhteiskunta- ja talouslinjalle tehdään erillinen opintosuunnitelma (pdf), joka sinun tulee täyttää ja toimittaa Yhteiskoululle oman peruskoulun opinto-ohjaajan välityksellä ennen hakuajan päättymistä.

Lahden yhteiskoulu

Lahden yhteiskoulu on Lahden yhteiskoulun säätiön ylläpitämä yksityinen oppilaitos, joka on toiminut Lahdessa vuodesta 1896 alkaen. Kouluyhteisömme muodostuu perusopetuksen 6.–9 luokista, lukiosta ja aikuislukiosta. Nykyisellä paikallaan Kolkanmäellä, osoitteessa Kirkkokatu 2, koulu on seissyt vuodesta 1899. Opetusta annetaan myös Lahden Kansakouluna aiemmin tunnetussa kiinteistössä osoitteessa Vuorikatu 13 /Sibeliuksenkatu 1. Koulukiinteistömme keskellä Lahden kaupunkia ovat päivittäin noin 1500 oppilaan ja opiskelijan sekä 125 opettajan ja henkilökuntaan kuuluvan työpaikka. Opetusjärjestelyt ja laajat ajanmukaiset tilat takaavat sen, että väljyyttä ja mukavuutta riittää suuresta joukosta huolimatta.

Lahden yhteiskoulun lukiossa on mahdollisuus valita yleislinja tai yhteiskunta- ja talouslinja. Yleislinja tarjoaa lukion valtakunnallisen tuntijaon lisäksi laajat mahdollisuudet opiskella ja painottaa eri oppiainekokonaisuuksia. Yhteiskunta- ja talouslinjan opinnot antavat hyvät lähtökohdat kaupallisen ja yhteiskunnallisen alan sekä oikeustieteen jatko-opintoihin.

Lahden yhteiskoulun lukiossa on laaja valikoima valinnaisia opintojaksoja. Teoriapainoitteisten opintojen vastapainoksi on tarjolla taito- ja taideaineiden opintoja. Opiskelijat voivat osallistua aktiivisen opiskelijakunnan hallituksen sekä tutoreiden toimintaan. Kansainvälisyys on mukana lukiossamme erilaisten opintomatkojen, projektien, kansainvälisten vieraiden ja vaihto-opiskelijoiden ja -mahdollisuuksien myötä.

Lukiossa on mahdollista suorittaa saksan kielidiplomi Deutsches Sprachdiplom I/II. Taito- ja taideaineissa lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, käsityössä, liikunnassa ja musiikissa.

Tutustu lukioomme tarkemmin katsomalla alla oleva lukion esittelyvideo

Lue lisää

Lisätietoja lukiostamme lukion haku -sivulta www.lyk.fi/lukioon  tai katso lukion etäinfotilaisuuden 17.1.2022 videotallenne (linkki vie Lahden yhteiskoulun verkkosivujen ulkopuolelle).