Ajankohtaista

Peruskoulun painotetun opetuksen valintakokeet 2023

Yhdenvertaisen oppilasvalinnan takaamiseksi Lahden yhteiskouluun pyrkiville järjestetään valintakokeet seuraavasti:

Musiikkiluokka

Valintakokeet järjestetään maanantaista perjantaihin 30.1.–3.2.2023 Lahden yhteiskoulun musiikkiluokissa, uudemman koulurakennuksen 1. kerros. Osoite: Kirkkokatu 2, 15110 Lahti.

Musiikin valintakokeet järjestetään erillisen aikataulun mukaisesti. Jokaiselle musiikkiluokalle hakeneelle ilmoitetaan oma henkilökohtainen, noin 15 minuutin aika sähköpostitse.

Musiikkiluokan valintatesti koostuu kolmesta osa-alueesta, joita ovat laulunäyte, rytmin- ja melodiantoisto ja harrastuneisuus/soittonäyte. Jos hakija antaa harrastuneisuusosiossa vapaaehtoisen soittonäytteen niin silloin mukaan tulee ottaa oma soitin.

Valintatestin lisäksi oppilasvalintaan vaikuttavat myös peruskoulun 5. luokan joulutodistuksen arvosanat tietyistä oppiaineista.

Lue lisätietoa musiikkiluokan valintaperusteista: Musiikkiluokan valintaperusteet 2023 ja lisätietoa valintakokeesta (pdf)

Tyttö soittaa kosketinsoitinta.

Kuvataideluokka

Valintakoe järjestetään tiistaina 31.1.2023 klo 13–16 Lahden yhteiskoulun Kansakoulun toimipisteen kuvataideluokissa. Osoite: Lahden yhteiskoulu, Sibeliuksenkatu 1/Vuorikatu 13, 15110 Lahti.

Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Kuvataideluokalle pyrkivällä oppilaalla tulee olla mukana seuraavat välineet valintakokeessa:

  • kaksi lyijykynää (eri kovuudet, pehmeä ja kova)
  • pyyhekumi
  • teroitin
  • viivain
  • vesi-/peitevärit (perusvärit, vähintään kuusi väriä)
  • kaksi sivellintä
  • pala muovailuvahaa

Myös omasta koulusta voi kysyä mahdollisuutta lainata edellä mainittuja tarvikkeita koetta varten. Lahden yhteiskoululla on vain rajallinen määrä värejä ja välineitä lainaksi.

Kuvataideluokan valintatesti sisältää kolme arvioitavaa kokonaisuutta, joita ovat piirustustehtävä, maalaustehtävä ja muotoilutehtävä. Valintatestin lisäksi oppilasvalintaan vaikuttavat myös peruskoulun 5. luokan joulutodistuksen arvosanat tietyistä oppiaineista.

Lue lisätietoa kuvataideluokan valintaperusteista: Kuvataiteen valintaperusteet 2023 (pdf)

Maalauspensseleitä purkissa ja maaleja.

Matemaattis-luonnontieteellinen luokka

Valintakoe järjestetään keskiviikkona 1.2.2023 klo 8.15–10.15 Lahden yhteiskoulun juhlasalissa, uudemman koulurakennuksen 1. kerroksessa. Osoite: Kirkkokatu 2, 15110 Lahti.

Valintatesti on yhteinen Lahden kaupungin Salpausselän peruskoulun luma-luokkien kanssa, mutta molempiin kouluihin haetaan erikseen.

Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Valintakokeessa hakijalla tulee olla mukana seuraavat tarvikkeet:

  • kynä, pyyhekumi ja viivain.

Valintakokeessa on kaksi osioita, matematiikka-osio ja luonnontiede-osio. Valintatestin lisäksi oppilasvalintaan vaikuttavat myös peruskoulun 6. luokan joulutodistuksen arvosanat tietyistä oppiaineista.

Lue lisätietoa matemaattis-luonnontieteellisen luokan valintaperusteista: Matemaattis-luonnontiede luokan valintaperusteet 2023 (pdf)

Lisätietoa

Lue lisätietoa Lahden yhteiskoulun peruskoulun hakusivuilta

Voit katsoa myös 11.1.2023 järjestetyn infotilaisuuden tallenteen, jossa on lisätietoa Lahden yhteiskoulun peruskouluun pyrkimisestä: Infotilaisuus peruskoulun painotetuille luokille pyrkiville 11.1.2023 (Linkki johtaa Lahden yhteiskoulun verkkosivujen ulkopuolelle)

Palaa etusivulle

Kaksi tyttöä rakentaa robottia.