- Tislaus ei onnistu, koska tasapainoseoksessa on mukana etanolia,
jonka kiehumispiste79 °C on liian lähellä etyyliasetaatin
kiehumispistettä 77 °C.
- Kerrokset erottuvat paremmin, kun vesikerros sisältää
ioneja.
- NaOH on vahvempi emäs kuin Na2CO3.
Sitä käytettäessä esteri saattaisi helpommin hydrolysoitua
kuin karbonaattia käytettäessä. Lisäksi karbonaatti hajoaa
hapon kanssa reagoidessaan (tuotteena syntyy CO2 sekä
vettä).
- 0,70 mol · 18 g/mol = 12,6 g < 13 ml.
- M(MgSO4) = 120,36 g/mol, joten
n(H2O) = 7 · n(MgSO4)
n(H2O) = 7 · 1,0 g : 120,36 g/mol =
0,0582 mol
m(H2O) = 0,0582 mol · 18,0 g/mol
=1,05 g, siis noin 1 ml:n.
- Hapon kiehumispiste on huomattavasti korkeampi kuin etanolin ja
etyyliasetaatin, joten tuotetta voidaan tislata.
- Etikkahappo (kp 118 °C) muodostaa vetysidosten avulla
dimeerejä. Etyyliasetaatti (kp 77 °C) ei ole poolinen, joten
sen molekyylejä pitävät yhdessä vain heikot van der Waalsin
sidokset.