Ajankohtaista

[Aikuislukio] TURVALLISUUSOHJEITA

TURVALLISUUSOHJEITA – KOSKEVAT KAIKKIA OPISKELIJOITA, OPETTAJIA, HENKILÖKUNTAA, KOULUSSA TILAPÄISESTI ASIOIVIA JA VIERAILIJOITA

- Olet tervetullut kouluun vain terveenä! Käytä koulussa kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.

- Kouluun ei saa tulla sairaana eikä oireisena! Jos sairastut koulupäivän aikana tai saat oireita, poistu koulun tiloista välittömästi.
o Koronavirusoireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Muita oireita voivat olla haju- tai makuaistin häiriöt, nuha, voimattomuus, väsymys, kurkun karheus, pahoinvointi, oksentelu, ripuli.

- Jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on flunssaoireita, mene heti koronatestiin.
o Varaa aika testiin Omaolo.fi -palvelussa tai päivystysavun numerosta 116117. Numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

- Jos sinut tai perheenjäsenesi on määrätty karanteeniin, noudata karanteenimääräyksiä. Karanteenilla estetään taudin leviäminen. Karanteenin aikana ei voi tulla esim. työhön tai kouluun.

- Desinfioi kädet kouluun tullessa ja koulusta lähtiessä. Odota tunnin alkua ulkona tai mene suoraan luokkaan, älä jää käytäville.

- Riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää lähikontakteja. Riskiryhmään kuuluvan opiskelijan ei tule osallistua lähiopetukseen, vaan opintoja voi jatkaa etäopiskelijana.

- Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana.
o Toimistossa, opetuksessa ja ohjauksessa vältetään tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa toisten kanssa.
o Opetusluokissa huolehditaan 1-2 metrin turvaväleistä henkilöiden välillä.
o Kouluruokailussa (koskee aikuisten perusopetusta ja LUVA-koulutusta) vältetään lähikontakteja, hygieniaohjeita ja turvavälejä. Pese kädet ennen ruokailua. Älä käytä kännykkää ruokailun yhteydessä.
o Älä yski toisia päin. Pese kädet niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen.
o Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiä.

- Lataa Koronavilkku-sovellus.

Riitta Yrjänä, aikuislukion rehtori