Lukion opiskelijakunta

Lukion opiskelijakuntaan kuuluvat automaattisesti kaikki koulumme lukiolaiset. Opiskelijakunnan asioita hoitaa hallitus. Lukion opiskelijakunnan hallitus on joukko tekeviä ja vaikuttamisesta kiinnostuneita lukio-opiskelijoita, jotka kokoontuvat kuukausittain miettimään erilaisia kehitysideoita tai tapahtumia kouluun liittyen. Opiskelijakunnan kokoukset ovat avoimia, ja ehdotuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Jos itse hallitukseen liittyminen kiinnostaa, järjestämme syksyisin keskitetyn hakuprosessin, jolloin valitaan noin neljä uutta hallituslaista täyttämään vapautuvia paikkoja. Tämä on yleisin tapa päästä mukaan hallitukseen.

Käytännössä hallitus miettii ja suunnittelee koulun johdolle opiskelijoiden arkea parantavia esityksiä, kuten muutoksia koulupäivien rakenteisiin ja lupia poikkeusjärjestelyihin ja tapahtumiin. Tapahtumista esimerkiksi kuuluisat Linnanjuhlat sekä pääsiäis-, ystävänpäivä- ja halloweentapahtumat ovat hallituksen järjestämiä. Hallituslaisilla on myös usein vaikutusvaltaa ja taitoa olla mukana esimerkiksi abigaalan suunnittelussa.

Hallitus ei kuitenkaan ole pelkkää suorittamista ja hikoilua. Toiminta kehittää tuoreestakin lukiolaisesta nopeasti vastuullisen ja rohkean nuoren aikuisen, joka pystyy käyttämään kontakteja ja keskustelemaan sujuvasti. Osallistuminen on siis pelkkänä kokemuksenakin erittäin hyödyllistä tulevaisuutta varten!

Jos haluat tavoittaa opiskelijakunnan hallituksen, meidät saa parhaiten kiinni ottamalla yhteyttä puheenjohtajistoon. (Kaikki sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@lyk.fi).

Lukion opiskelijakunnan hallituksen kokoonpano:

Puheenjohtaja:  Laura Pöyhönen (laura.poyhonen[at]lyk.fi)
Varapuheenjohtaja:  Nilla Ryyppö

Sihteeri: Arto Pulkkinen
Rahastonhoitaja Vili Väisänen
Viestintävastaava:  Ansa Huttunen
Muut jäsenet:  Saana Hyvönen, Niklas Keiski, Anastasia Laajoki, Saara Mäkiaho ja Jenny Pallari

Ohjaava opettaja: Ari Koljonen

Peruskoulun oppilaskunta

Peruskoulun oppilaskunnan hallitus on kaikkien oppilaiden kanava vaikuttaa koulukäyntiä koskeviin asioihin. Hallitus järjestää kouluvuoden aikana erilaisia tapahtumia (esim. taksvärkkipäivä) ja tekee yhteistyötä muun muassa kouluravintola Ellin (esim. toiveruokaviikko) sekä vanhempainyhdistyksen kanssa.

Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja tarvittaessa tiheämminkin. Muutaman kerran lukuvuodessa on rehtorin aamutapaaminen, jossa rehtori ja hallitus keskustelevat ajankohtaisista asioista aamiaispöydässä. Oppilaskunnan hallitusta kuultiin esimerkiksi uutta koulukohtaista opetussuunnitelmaa laadittaessa.

Ota rohkeasti yhteyttä hallituksen jäseniin, jos sinulla on ideoita esimerkiksi kouluviihtyvyyden kehittämiseksi tai teemapäivien aiheiksi! Uusia jäseniä hallitukseen haetaan keväisin, ja haun alkamisesta tiedotetaan luokanvalvojan vartissa.

Peruskoulun oppilaskunnan hallitus lv. 2023–2024

Puheenjohtaja: Emma Tuomi 9luma1

Varapuheenjohtaja: Aamos Wallin 9kuva2

Sihteeri: Usva Paajanen 8musa1

Rahastonhoitaja: Iida Salonen 8kuva1

Jäsenet: Jade Aarrepalo 9B, Venla Halme 7B, Yasmin Hendawi 8C, Aleksi Kalliomaa 9musa, Sauli Koskelainen 8A, Leonardo Nuñez 7C, Oona Palkoma 8kuva2, Altti Parviainen 7musa2, Kamal Torres Uimonen 9B ja Milja Vuorikoski 7musa1

Ohjaavana opettajana toimii Kati Ilmavirta.