KOULURAVINTOLA ELLI PALVELEE

Lahden yhteiskoulun kouluravintola Ellissä valmistetaan koulussamme tarjottavat koululounaat ja välipalat. Kaikki tarjottava ruoka valmistetaan aina itse, oman koulun keittiössä. Toimimme osana Lahden yhteiskoulun hallinto- ja tukipalveluita.

Ellissä työskentelee neljä kouluravintolakokkia ja kouluravintolapäällikkö, joka vastaa ravintolan toiminnasta. Päivittäin valmistetaan koululounas peruskoulun noin 675:lle oppilaan ja lukion noin 475:lle opiskelijalle. Oppilaiden ja opiskelijoiden maksuton koululounas tarjoillaan Kirkkokadulla sijaitsevissa Ellin ruokasaleissa. Kansakoulun toimipisteessä toimii kahvila Pikku-Elli.

Myös Yhteiskoulun henkilöstöllä on mahdollisuus maksulliseen lounasruokailuun Ellissä.

PELASTA RUOKAA ELLISTÄ

Ellissä me panostamme myös ruokahävikin pienentämiseen: Päivittäinen menekinseuranta ohjaa oikeisiin valmistusmääriin, mutta jos ylijäämäruokaa jää, niin tarjoamme sitä RESQ-sovelluksen kautta myyntiin. Tällä tavalla olemme pystyneet pienentämään biojätteeseen menevää ruoan määrää olennaisesti.

RUOKATURVALLISUUS

Ruokaturvallisuus on meille hyvin tärkeä asia ja sen eteen teemme päivittäin paljon työtä.

Allergioita ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet ilmoitamme joka päivä kouluravintolan ilmoitustauluilla (väylä 1 ja väylä 2).

Myös JAMIX MENU –sovelluksen kautta sinulla on mahdollisuus seurata viikoittaista ruokalistaamme. Sovelluksen kautta näet myös eri ruokien allergeenit, ainesosaluettelot sekä ravintoarvot. Tällä hetkellä meillä ruokailevista noin 14% noudattaa jotain erityisruokavaliota (kasvis, vegaaninen, gluteeniton, maidoton) ja tämän lisäksi erilaiset henkilökohtaiset dieetit.

MONIPUOLISTA LÄHIRUOKAA

Ruokalistoja suunniteltaessa huomioidaan uudet kouluruokailusuositukset (THL 2017). Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden kokea ja syödä hyvinkin perinteisiä ruokia, mutta myös vastapainoksi sitten jotain perinteisestä poikkeavaa.

    • kerran viikossa kaikille kasvispainotteista ruokaa (päivittäin myös mahdollisuus)
    • kerran viikossa kalaa
    • kerran viikossa broileria
    • kerran viikossa punaista lihaa (porsas, nauta)

Kaikkien käyttämiemme lihojen alkuperämaa on Suomi ((kesy)porsas, nauta, broileri, lammas).

Ellissä syödään myös aina Lahdessa leivottua tuoretta leipää.

VÄLIPALA

Oppilaille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen välipalaan jokaisena koulupäivänä:

  • maanantaisin klo 14.30–14.45
  • tiistaista perjantaihin klo 14.15–14.30.

Erikseen ostettavalla, kymmenen kerran välipalapassilla saa välipalaan päivittäin vaihtuvaa lisuketta.

Kahvila Pikku-Elli on Lahden yhteiskoulun oma kahvila, joka toimii Lahden Kansakoulun, yli sata vuotta vanhassa, perinteikkäässä rakennuksessa. Asiakaspaikkoja kahvilassa on 48.

Pikku-Elli palvelee Lahden yhteiskoulun Kansakoulun toimipisteessä työskenteleviä oppilaita ja koulun henkilökuntaa. Pikku-Ellissä voit syödä päivittäin vaihtuvan keittolounaan, nauttia kupin kahvia tai teetä sekä valita perinteisistä vitriinituotteista; tarjolla on sekä suolaisia että makeita vaihtoehtoja.

Palvelemme arkisin ma–pe klo 8.45–15. Keitto- ja salaattilounas on tarjolla klo 11–14.

Tervetuloa!

ANNA PALAUTETTA

Meillä on käytössä sähköinen asiakaspalautejärjestelmä, jonne voi antaa palautetta.

Toki myös suora palaute meidän henkilökunnalle on aina hyvin toivottua.

Olemme Ellissä TEITÄ varten, joten moikataan, kun nähdään!