KOULURAVINTOLA ELLI PALVELEE

Lahden yhteiskoulun kouluravintola Ellissä valmistetaan koulussamme tarjottavat koululounaat ja välipalat. Kaikki tarjottava ruoka valmistetaan aina itse, oman koulun keittiössä. Toimimme osana Lahden yhteiskoulun hallinto- ja tukipalveluita.

Ellissä työskentelee viisi kouluravintolakokkia ja kouluravintolapäällikkö, joka vastaa ravintolan toiminnasta. Päivittäin valmistetaan koululounas peruskoulun noin 675 oppilaalle ja lukion noin 475 opiskelijalle. Kansakoulun toimipisteessä toimii lisäksi kahvila Pikku-Elli, jossa on koululounaan ohella myynnissä myös kahvilatuotteita koulun omalle väelle.

Myös Yhteiskoulun henkilöstöllä on mahdollisuus maksulliseen lounasruokailuun Ellissä.

PELASTA RUOKAA ELLISTÄ

Ellissä me panostamme myös ruokahävikin pienentämiseen: Päivittäinen menekinseuranta ohjaa oikeisiin valmistusmääriin, mutta jos ylijäämäruokaa jää, niin tarjoamme sitä RESQ-sovelluksen kautta myyntiin. Tällä tavalla olemme pystyneet pienentämään biojätteeseen menevää ruoan määrää olennaisesti.

RUOKATURVALLISUUS

Ruokaturvallisuus on meille hyvin tärkeä asia ja sen eteen teemme päivittäin paljon työtä.

Allergioita ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet tulee etukäteen tarkistaa ilmaisen Jamix menu -sovelluksen kautta. Tarvittaessa voit myös kysyä asiasta Ellin henkilökunnalta, joka auttaa mielellään.

Myös JAMIX MENU –sovelluksen kautta sinulla on mahdollisuus seurata viikoittaista ruokalistaamme. Sovelluksen kautta näet myös eri ruokien allergeenit, ainesosaluettelot sekä ravintoarvot.

MONIPUOLISTA LÄHIRUOKAA

Ruokalistoja suunniteltaessa huomioidaan uudet kouluruokailusuositukset (THL 2017). Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden kokea ja syödä hyvinkin perinteisiä ruokia, mutta myös vastapainoksi sitten jotain perinteisestä poikkeavaa.

  • päivittäin kaikille tarjolla kasvisruokavaihtoehto
  • kerran viikossa kasvisruokapäivä
  • kerran viikossa kalaa
  • kerran viikossa broileria
  • kerran viikossa punaista lihaa (porsas, nauta)

Kaikkien käyttämiemme lihojen alkuperämaa on Suomi ([kesy]porsas, nauta, broileri, lammas).

Ellissä syödään myös aina Lahdessa leivottua tuoretta leipää.

AAMUN STARTTIPALA JA VÄLIPALA

Oppilaille ja opiskelijoille tarjotaan kouluaamuisin starttipalaa klo 7.45–9.30. Starttipala sisältää esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia ja juureksia sekä leipää.

Ilmainen välipala on tarjolla jokaisena koulupäivänä:

 • maanantaisin klo 14.30–14.45
 • tiistaista perjantaihin klo 14.15–14.30.

Erikseen ostettavalla, kymmenen kerran välipalapassilla saa välipalaan päivittäin vaihtuvaa lisuketta. Välipalapassin voi ostaa suoraa kouluravintola Ellistä, samalla kun tarjoamme välipalaa iltapäivisin.

Starttipala ja välipala ovat tarjolla Ellin ruokasalissa.

Kahvila Pikku-Elli on Lahden yhteiskoulun oma kahvila, joka toimii Lahden Kansakoulun, yli sata vuotta vanhassa, perinteikkäässä rakennuksessa. Asiakaspaikkoja kahvilassa on 48.

Pikku-Elli palvelee Lahden yhteiskoulun Kansakoulun toimipisteessä työskenteleviä oppilaita ja koulun henkilökuntaa. Pikku-Ellissä on tarjolla päivittäin vaihtuva koululounas ja lisäksi siellä voi nauttia kupin kahvia tai teetä sekä valita perinteisistä vitriinituotteista; tarjolla on sekä suolaisia että makeita vaihtoehtoja.

Palvelemme arkisin ma–to klo 9.00–14.45, perjantaisin 9–13.30. Pikku-Elli on tällä hetkellä avoinna vain koulun omalle väelle.

Tervetuloa!

ANNA PALAUTETTA

Meillä on käytössä sähköinen asiakaspalautejärjestelmä, jonne voi antaa palautetta.

Toki myös suora palaute meidän henkilökunnalle on aina hyvin toivottua.

Olemme Ellissä TEITÄ varten, joten moikataan, kun nähdään!