Ajankohtaista

Uuden oppilaan erityisruokavalion ilmoittaminen

Yhteiskoulussa aloittavien peruskoulun oppilaiden ja lukion opiskelijoiden tulee tehdä ilmoitus erityisruokavaliosta kouluravintola Elliin. Opintojaan koulussa jatkavien oppilaiden ja opiskelijoiden ei tarvitse tehdä keittiölle uutta ilmoitusta, ellei jo ilmoitettuihin tietoihin ole tullut päivityksen tarvetta.

Ilmoitus erityisruokavaliosta tehdään sähköisesti täytettävällä lomakkeella, joka löytyy koulun verkkosivuilta osoitteesta https://www.lyk.fi/lomakkeet/ Ilmoituksen voi toimittaa tulostettuna suoraan kouluravintolaan tai lähettää sähköisesti osoitteeseen ravintolaelli@lyk.fi .

Ilmoituksen erityisruokavaliosta voi tehdä terveydellisiin-, eettisiin- tai uskonnollisiin syihin vedoten. Terveydellisten syiden vuoksi erikoisruokavaliosta ilmoittavan tulee lisäksi toimittaa keittiöön lääkärin tai kouluterveydenhoitajan todistus. Todistuksen voi toimittaa myös jälkikäteen.

Lakto-ovovegetaristisesta ruokavaliosta ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta.

Erityisruokavaliolinjasto löytyy kouluravintolan 2. väylän puolelta. Linjastolla työskentelee myös koulun oma dieettikokki, jolta voi aina kysyä, jos jokin asia ruokaan liittyen askarruttaa.

Koululounaan ravintoarvot ja tuoteselosteet voi katsoa Jamix Menusta: Päivittäinen ruokalista, ravintoarvot ja tuoteselosteet  (Linkki koulun sivujen ulkopuolelle)