Ajankohtaista

Koulukuvauspäivät 30. –31.8.2023

Koulukuvauspäivät 30.–31.8.2023

- tietoa yhteiskoululaisen vanhemmille

Keskiviikkona 30. elokuuta ja torstaina 31. elokuuta on koulullamme valokuvauspäivä. Kaikki, noin 1170 oppilastamme ja opiskelijaamme kuvataan kahden päivän aikana heille ennakkoon ilmoitetun aikataulun mukaisesti (pdf). Kuvaukset suorittaa monen vuoden kokemuksella kuvaajamme, lappeenrantalainen Studio Kuvapaja, joka tekee koulukuvauksia yhteistyössä valtakunnallisesti toimivan Kuvaverkon kanssa.

Olemme tehneet sopimuksen koulukuvauksista Kuvapajan kanssa, koska he pystyvät hoitamaan sujuvasti ja laadukkaasti suuren koulumme kuvaukset ja hinnoittelemaan tuotteensa siten, ettei oppilas tai opiskelija vanhempineen sitoudu kohtuuttomiin kuvaostoksiin. Kuvien hinnat on tingitty sopimusneuvotteluissa mahdollisimman alhaisiksi siirtämällä koululle tarjottu kuvauskorvaus suoraan oppilaiden ja opiskelijoiden eduksi. Lahden yhteiskoulu ei siis saa Kuvapajalta erillistä korvausta koulukuvauksen järjestämisestä.

Koulu saa kuvaajalta arkistoonsa oppilaiden luokkakuvat sekä luokittain yhdelle arkille koottuna yksittäiset henkilökuvat. Toivomme, että jokainen oppilas ja opiskelija käy yksittäiskuvassa, jotta saamme arkistoomme mahdollisimman kattavan oppilaskuvakokoelman. Tämä ei tietenkään velvoita kuvien ostamiseen.

Koulun oppilasarkiston kuvia ei käytetä koulun julkaisuissa tai Internetissä, jollei siihen erikseen kysytä lupaa.

Kaikille oppilaille ja opiskelijoille on jaettu maanantaina 21.8. Kuvapajan valokuvauslomake, jonka ohjeiden mukaan pyydämme Teitä toimimaan. Vaikka ette tilaisikaan mitään tuotteita, toivomme kuitenkin, että täytätte lomakkeelle oppilaan/opiskelijan nimitiedot ja käytte ilmoittautumassa kuvaukseen sähköisesti oikean kuvan ja nimen liittämiseksi oppilasarkistoon. Koulu ei ole osapuolena kuvatilauksissa, vaan vanhemmat/täysi-ikäinen opiskelija ja Kuvapaja hoitavat kaupan keskenään.

Oppilas/opiskelija tuo täytetyn lomakkeen mukanaan kuvaajalle koulukuvauspäivänä keskiviikkona 30.8. tai torstaina 31.8. Tämä on tärkeää, ettei tarkasti aikataulutetussa kuvaustilanteessa tarvitse täyttää lomaketta uudelleen.

Kouluterveisin

Markku Moisala

rehtori

Siirry takaisin etusivulle

Siirry peruskoulun sivulle

Siirry lukion sivulle