Ajankohtaista

Peruskoulun painotetun opetuksen valintatestit 2024

Yhdenvertaisen oppilasvalinnan takaamiseksi Lahden yhteiskouluun pyrkiville järjestetään valintakokeet seuraavasti:

Matemaattis-luonnontieteellinen luokka

Valintatesti järjestetään torstaina 25.1.2024 klo 8.15–10.15 Salpausselän peruskoululla. Osoite: Hämeenlinnantie 3, Lahti.

Valintatesti on yhteinen Lahden kaupungin Salpausselän peruskoulun luma-luokkien kanssa, mutta molempiin kouluihin haetaan erikseen.

Valintatestiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Valintatestissä hakijalla tulee olla mukana seuraavat tarvikkeet:

 • kynä, pyyhekumi ja viivain.

Valintatestissä on kaksi osioita, matematiikka-osio ja luonnontiede-osio. Valintatestin lisäksi oppilasvalintaan vaikuttavat myös peruskoulun 5. luokan lukuvuositodistuksen arvosanat tietyistä oppiaineista.  Todistus tulee toimittaa Lahden yhteiskoulun toimistoon viimeistään 31.1.2024.

Lue lisätietoa matemaattis-luonnontieteellisen luokan valintaperusteista: Matemaattis-luonnontieteellisen luokan valintaperusteet 2024(pdf)

Kaksi tyttöä rakentaa robottia.

Musiikkiluokka

Valintatestit järjestetään maanantaista perjantaihin 29.1.–2.2.2024 Lahden yhteiskoulun musiikkiluokissa, uudemman koulurakennuksen 1. kerros. Osoite: Kirkkokatu 2, 15110 Lahti.

Musiikin valintatestit järjestetään erillisen aikataulun mukaisesti. Jokaiselle musiikkiluokalle hakeneelle ilmoitetaan oma henkilökohtainen, noin 15 minuutin aika sähköpostitse.

Musiikkiluokan valintatesti koostuu kolmesta osa-alueesta, joita ovat

 • laulunäyte,
 • rytmin- ja melodiantoisto ja
 • soittonäyte.

Jos pyrkijällä ei ole soittoharrastusta, soittonäytteen voi antaa koulu- tai bändisoittimella. Koululta löytyy nokkahuilu, ukulele sekä bändi- ja laattasoittimia.

Valintatestin lisäksi oppilasvalintaan vaikuttavat myös peruskoulun 4. luokan lukuvuositodistuksen arvosanat tietyistä oppiaineista. Todistus tulee toimittaa Lahden yhteiskoulun toimistoon viimeistään 31.1.2024.

Lue lisätietoa musiikkiluokan valintaperusteista: Musiikkiluokan valintaperusteet 2024 ja lisätietoa valintakokeesta (pdf)

 

Tyttö soittaa kosketinsoitinta.

Kuvataideluokka

Valintatesti järjestetään keskiviikkona 31.1.2024 klo 13–16 Lahden yhteiskoulun Kansakoulun toimipisteen kuvataideluokissa. Osoite: Lahden yhteiskoulu, Sibeliuksenkatu 1/Vuorikatu 13, 15110 Lahti.

Valintatestiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Kuvataideluokalle pyrkivällä oppilaalla tulee olla mukana seuraavat välineet valintatestissä:

 • kaksi lyijykynää (eri kovuudet, pehmeä ja kova)
 • pyyhekumi
 • teroitin
 • viivain
 • vesi-/peitevärit (perusvärit, vähintään kuusi väriä)
 • kaksi sivellintä
 • pala muovailuvahaa

Myös omasta koulusta voi kysyä mahdollisuutta lainata edellä mainittuja tarvikkeita koetta varten. Lahden yhteiskoululla on vain rajallinen määrä värejä ja välineitä lainaksi.

Kuvataideluokan valintatesti sisältää kolme arvioitavaa kokonaisuutta, joita ovat piirustustehtävä, maalaustehtävä ja muotoilutehtävä. Valintatestin lisäksi oppilasvalintaan vaikuttavat myös peruskoulun 4. luokan lukuvuositodistuksen arvosanat tietyistä oppiaineista. Todistus tulee toimittaa Lahden yhteiskoulun toimistoon viimeistään 31.1.2024.

Lue lisätietoa kuvataideluokan valintaperusteista: Kuvataiteen valintaperusteet 2024 (pdf)

Lisätietoa

Lue lisätietoa Lahden yhteiskoulun peruskoulun hakusivuilta

Palaa etusivulle

Maalauspensseleitä purkissa ja maaleja.