Ajankohtaista

Lauantaikoulupäivä 23.3.2024

Lahden yhteiskoulussa on lauantaikoulupäivä 23.3.2024.  Noudatamme lauantaikoulupäivänä torstain työjärjestystä. Oppitunnit päättyvät kuitenkin viimeistään klo 14.15.

9.-luokkalaiset osallistuvat lauantaikoulupäivänä opetukseen normaalisti, mutta 6.–8. luokilla on Kodin koulupäivä. Osalla lukiolaisista on torstain oppituntien lisäksi 6. palkin kokeita. Koeaikataulujen vuoksi lukion 2. tunti alkaa klo 10.

Tukioppilaiden kahvila toimii juhlasalin aulassa klo 9–13. Tarjolla on kahvin ja teen lisäksi herkkuja. Kahvilan tuotto menee tukioppilaiden välituntitoimintaan.

Kodin koulupäivä

Peruskoulun 6.–8. luokilla lauantaikoulupäivä on Kodin koulupäivä, jolloin koti voi päättää, että 6.–8. -luokkalaisen sijaan koulupäivään osallistuu isä tai äiti. Lapsiaan sijaistavat vanhemmat osallistuvat työjärjestyksen mukaisille oppitunneille ja maksuttomalle koululounaalle. Oppitunneilla tulee olla mukana oppikirjat ja kotitehtävät tehtyinä. Ilmoittautumiset kerätään vanhemmilta maaliskuussa, kutsu tulee Eepoksen kautta.

Lahden yhteiskoulussa valtakunnallinen Kodin ja Koulun Päivä kulkee nimellä Kodin koulupäivä. Päivä järjestetään koulussamme yleensä joka toisen lukuvuoden kevätlukukaudella lauantaipäivinä, jotta mahdollisimman monella vanhemmalla olisi mahdollisuus osallistua päivän ohjelmaan.  Päivä tarjoaa vanhemmille kurkistuksen lapsen kouluarkeen ja vahvistaa osaltaan opettajien ja vanhempien yhteistyötä. Se mahdollistaa koululle luontevan tavan kohdata oppilaiden perheitä vanhempainiltojen ohella. Vanhemmat pääsevät myös verkostoitumaan toisten vanhempien kanssa, ja maistamaan Kouluravintola Ellin maukasta ja kehuttua koululounasta.

Toivotamme kaikki 6.–8. -luokkalaisten oppilaiden vanhemmat lämpimästi tervetulleiksi Kodin koulupäivään!  

Lauantaikoulupäivän jälkeinen kouluviikko on normaalia lyhyempi, sillä yhteiskoululaisten viiden päivän mittainen pääsiäisloma alkaa jo torstaina 28.3.2024.

Palaa etusivulle

Lahden yhteiskoulun koulurakennukset talvisessa maisemassa.