Ajankohtaista

Erkki Liikanen vieraili Lahden yhteiskoululla

Valtakunnallinen menestys Generation €uro- ja Talousguru-kilpailuissa antoi Lahden yhteiskoulun lukiolaisille mahdollisuuden nauttia huipputason puhujan vierailusta, kun Suomen Pankin pääjohtaja ja Euroopan keskuspankin neuvoston jäsen Erkki Liikanen vieraili Lahden yhteiskoululla keskiviikkona 26.3.2014.

Vierailun aikana abiturientit Lotta Moisala ja Janne Mattila haastattelivat Erkki Liikasta ajankohtaisista talousaiheista ja myös yleisöllä oli mahdollisuus esittää kysymyksiä viestiseinän kautta. Yleisönä tilaisuudessa olivat Lahden yhteiskoulun lukion 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat sekä 9musa-luokka. Viestiseinä osoittautui suosituksi kysymysfoorumiksi, ja kysymyksiä esitettiin niin euroalueen taloustilanteesta, juuri sovitusta hallituksen kehysriihestä kuin kryptovaluutoistakin. Liikanen vastaili opiskelijoiden kysymyksiin rennosti, mutta pitäytyi puolueettomana politiikkaa koskevissa kysymyksissä. Yhteiskoululaisia tietysti kiinnosti myös se, mitä eväitä koulu on antanut Erkki Liikasen työuralle. Hänen mukaansa tärkeintä on asenne; koulusta hän koki saaneensa tukea uteliaalle ja tiedonjanoiselle luonteelleen. Koulusta hän sai myös hyvän pohjan kielitaidolleen  ja matemaattisten aineiden osaamista hän on tarvinnut työelämässä. Myös kouluaikaset kaveruussuhteet ovat Erkki Liikasen mukaan edelleen tärkeitä, vaikka ylioppilaaksi kirjoittamisesta on hänellä tullut  kuluneeksi jo 43 vuotta.

Vierailun lopuksi Erkki Liikanen kiitti vierailupyynnöstä ja  lupasi tulla toistekin Lahden yhteiskoululaisten vieraaksi. Opiskelijoille Liikasen vierailu oli varmasti mieleenpainuva tilaisuus.

Kuva: Sauli Aaaltola