Ajankohtaista

Lukiolaiset pohtivat yhdenvertaisuutta Oikeusministeriön Suomi100-perustuslakiblogissa

Oikeusministeriön Suomi100-perustuslakiblogissa yhdenvertaisuus nuorten näkökulmasta

Lahden yhteiskoulun lukion opiskelijat Jenni Tervo ja Salla Räntilä tarttuvat videoblogissaan perustuslain kuudenteen artiklaan, joka keskittyy yhdenvertaisuuteen. – Vaikka Suomi onkin monella mittarilla yhdenvertaisuuden mallimaa, koemme että meilläkin on vielä kehitettävää, toteavat opiskelijat. Nuoret pohtivat suomalaista koulutusta, terveydenhoitojärjestelmää ja työelämää yhdenvertaisuuden kannalta ja erityisesti nuorten näkökulmasta.

Tästä Jenni Tervon ja Salla Räntilän Yhdenvertaisuus -video, oikeusministeriön YouTube-kanavalla.

Tästä oikeusministeriön Suomi 100-blogiin.

Oikeusministeriö julkaisee Suomi100-hankkeena blogikirjoitussarjan, jossa viiden lukion opiskelijat pohtivat perustuslakia.  Mukana ovat  Lahden yhteiskoulu, Kimpisen lukio (Lappeenranta), Mikkelin lukio, Kaustisen musiikkilukio ja Etelä-Tapiolan lukio (Espoo). Suomi100-blogikirjoitussarja ilmestyy kevään ajan oikeusministeriön verkkosivuilla.


Lisätietoja:
apulaisrehtori Juha Hirvonen, Lahden yhteiskoulu, p. 044 088 5509
viestintäjohtaja Kati Pärnänen, oikeusministeriö, p. 02951 50288

 

https://youtu.be/46Ip4xIVw6I