Ajankohtaista

Lukiolaiset pohtivat sananvapautta ja -vastuuta Oikeusministeriön Suomi100-perustuslakiblogissa

Oikeusministeriön Suomi100-perustuslakiblogissa kolikon molemmat puolet puntarissa: sananvapaus ja vastuu

Lahden yhteiskoulun lukion opiskelijat Kaisa Hämäläinen, Sannamari Knuutila, Santeri Nousjoki, Aaro Vasama ja Heli Virtanen toteavat oikeusministeriön perustuslakiblogissa, että kritiikin esittäminen on taitolaji. – Järkevästi argumentoimalla ja käyttämällä sopivia sanavalintoja ongelmia ei ilmene, ja sananvapaus pääsee elementtiinsä, he kirjoittavat, ja jatkavat: – Terveellä järjellä ja käytöstavoilla pääsee pitkälle sananvapaudessa.

Kaisa Hämäläinen, Sannamari Knuutila, Santeri Nousjoki, Aaro Vasama ja Heli Virtanen, Lahden yhteiskoulu, 1. vuosikurssi: Sananvapaus ja -vastuu – kolikon molemmat puolet

Oikeusministeriö julkaisee Suomi100-hankkeena blogikirjoitussarjan, jossa viiden lukion opiskelijat pohtivat perustuslakia.  Mukana ovat  Lahden yhteiskoulu, Kimpisen lukio (Lappeenranta), Mikkelin lukio, Kaustisen musiikkilukio ja Etelä-Tapiolan lukio (Espoo). Suomi100-blogikirjoitussarja ilmestyy kevään ajan oikeusministeriön verkkosivuilla.


Lisätietoja:
viestintäjohtaja Kati Pärnänen, oikeusministeriö, p. 02951 50288  ja
apulaisrehtori Juha Hirvonen, Lahden yhteiskoulu, p. 044 088 5509