Ajankohtaista

Lukiolaisemme kirjoittaa Suomen kansalaisuudesta Oikeusministeriön Suomi100-perustuslakiblogissa

Oikeusministeriön Suomi100-perustuslakiblogi:  Enemmän kuin pieni viininpunainen vihkonen

Lahden yhteiskoulun lukion opiskelija Josefina Nogina käsittelee Suomen kansalaisuutta blogikirjoituksessaan. – Se, miten kukin kansalaisuuteensa suhtautuu, on jokaisen oma valinta. Suomen kansalaisuuteen liittyy niin oikeuksia kuin velvollisuuksiakin, joten se voi tarkoittaa jokaiselle jotain omaa, hän pohtii, ja jatkaa: – Pidetään maamme kansalaisten tulevaisuus sellaisena, että myös tulevaisuudessa ihmiset voivat ajatella kansalaisuudestaan samalla tavalla kuin minä ajattelen omastani ja olla ylpeitä siitä.

Tästä Oikeusministeriön Suomi100-perustuslakiblogiin Josefina Nogina: Enemmän kuin pieni viinipunainen vihkonen

Oikeusministeriö julkaisee Suomi100-hankkeena blogikirjoitussarjan, jossa viiden lukion opiskelijat pohtivat perustuslakia.  Mukana ovat  Lahden yhteiskoulu, Kimpisen lukio (Lappeenranta), Mikkelin lukio, Kaustisen musiikkilukio ja Etelä-Tapiolan lukio (Espoo). Suomi100-blogikirjoitussarja ilmestyy kevään ajan oikeusministeriön verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Oikeusministeriön viestintäjohtaja Kati Pärnänen, oikeusministeriö, p. 02951 50288  ja
apulaisrehtori Juha Hirvonen, Lahden yhteiskoulu, p. 044 088 5509