Ajankohtaista

Oppilaiden ideat koulun uusien eteismattojen takana

Lahden yhteiskoulun sisustuksen ilme sai tammikuussa 2019 uuden säväyksen, kun uudet, oppilastyönä suunnitellut eteismatot saapuivat käyttöön. Kuvataideopettajien johdolla toteutettuun projektiin osallistui oppilaita 7.-8. –luokilta sekä lukion oppilasryhmistä.

– Mattojen suunnittelussa haluttiin hyödyntää oppilaissa piilevää lahjakkuutta ja nuorta intoa, kertoo koulun tilapalvelupäällikkö Arla Määttä.

Koulun henkilökunnasta koostuneella raadilla oli vaikeuksia valita toteutettavat matot toinen toistaan hienommista portfolioista. Lopulta oppilaiden suunnittelemista matoista toteutettiin kuusi mallia, ja ne sijoitettiin Museoon ja Siipeen. Yksi matto odottaa paikkaansa ensi syksynä käyttöön otettavalla Kansakoululla.

Piirretyistä neliöistä Paintin kuvamuokkaukseen

Polku –maton suunnittelijat, 8kuva1 –luokan oppilaat Laura Soppi, Laura Ikävalko ja Sebastian Degen, kertovat yhteistyönä syntyneen maton saaneen innoituksensa Siiven aulan lattian nelikulmion muotoisista laatoista sekä siniharmaasta värimaailmasta.

– Halusimme myös tehdä jotain modernimpaa, jotta perinteisen ja vanhan koulun sisustus loisi muuhun ympäristöön kontrastia, kolmikko kertoo.

Yhteistyöprosessi sujui nuorten mukaan mutkitta.

– Vaikeinta oli alkuun pääseminen ja idean keksiminen, he kertovat.

Tyylikkäät matot sointuvat hyvin Siiven aulan sisustukseen, ja suunnittelijatkin ovat tyytyväisiä.

– Maton värit eivät toteutuneet aivan toivomallamme tavalla, mutta muuten matto oli odotusten mukainen ja siinä näkyi tekijöidensä kädenjälki. Projekti oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja palkitseva.