Ajankohtaista

Juhlakulkue, torvifanfaari ja malja Kansakoululle

 Lahden yhteiskoulussa vietettiin tiistaina peruskoulun Kansakoulu -päivää. Päivän tarkoituksena oli vihkiä koulumme uusi kiinteistö Sibeliuksenkadulla käyttöön. Samalla peruskoulun oppilaat saivat mahdollisuuden tutustua Kansakoulun opetustiloihin.

Tiistain aikana Kirkkokadun koulurakennukselta lähti kaksi erillistä juhlakulkuetta, jonka päätepisteenä Kansakoulu oli. Juhlakulkueet toivat uusiin tiloihin mukanaan Lahden yhteiskoulun lipun sekä Paasikivi-patsaan. Kulkueet toivotettiin tervetulleiksi torvifanfaarein sekä maljannostolla Kansakoulun juhlasalissa.

Teemapäivän ohjelmaan kuului myös pihaleikkejä, joihin Kansakoulun viihtyisä piha urheilukenttineen antaa hyvän mahdollisuuden. Kaikista luokista otettiin myös ryhmäkuvat aikaisemmin aamulla askarreltujen viirien kanssa.

Teemapäivä oli osa uuden opetussuunnitelman mukanaan tuomia monialaisia oppimiskokonaisuuksia. Kaksipäiväinen kansakouluteema jatkui keskiviikkona historiallisesti merkittävistä tiloista inspiroituneilla oppitunneilla.

Lahden yhteiskoulu osti Vuorikadun koulun kiinteistön käyttöönsä kesällä 2018. Alkanut lukuvuosi on ensimmäinen, jolloin Lahden yhteiskoulu järjestää opetusta uuden kiinteistönsä tiloissa.

Torvifanfaari
Ryhmäkuvaus
Pihaleikkejä
Paasikivi -patsas saapuu
Juhlakulkue