Ajankohtaista

Abiturientti Juho Tiihonen kisaa talousgurun tittelistä

Tänä vuonna lukiolaisten taloustaitoja mittaavassa Talousguru 2022 -kilpailussa oli ennätysmäärä osallistujia: noin 700 opiskelijaa 151 lukiosta ympäri Suomea kisasi halutusta finaalipaikasta. Lahden yhteiskoulun abiturientti Juho Tiihonen eteni tästä joukosta hienosti ainoana päijät-hämäläisenä Talousguru-kilpailun finaaliin.  Juho osallistui Talousguru-kilpailuun ensimmäistä kertaa, sillä vuonna 2021 kilpailua ei voitu järjestää koronatilanteen vuoksi lainkaan.

Talousguru 2022- finaali

Finaalissa 9.3.2022 kisaavat 14 alkukilpailussa parhaiten menestynyttä lukiolaista ympäri Suomea. Finaali on kovatasoinen mittelö, jossa testataan finalistien taloustietämystä niin kirjallisessa kokeessa ja kuin suullisessa väittelyssä. Väittelyssä korostuu kyky ajatella talousasioita monelta kulmalta, joten pelkkä teoriatieto ei riitä kilpailun voittoon. Finaalin väittelytilaisuus näytetään suorana lähetyksenä Kauppalehden verkkosivulla https://www.kauppalehti.fi/teemat/talousguru

Kilpailun arvostuksesta ja kilpailijoiden korkeasta tasosta kertoo se, että jo finaaliin pääsy avaa ovet Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan tai Svenska handelshögskolaniin. Finaaliin päässeillä on myös mahdollisuus hakea opiskelemaan kauppatieteitä suoraan eräisiin muihin yliopistoihin ilman pääsykoetta. Kilpailun viisi parasta saavat halutessaan opiskelupaikan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta ja kolmelle parhaalle on luvassa myös rahapalkintoja. Kilpailun voittaneen opiskelijan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkintona toimivan aidon tohtorin hatun.

Menestystä myös aiempina vuosina

Lahden yhteiskoulun lukion opiskelijat ovat menestyneet Talousguru-kilpailussa erinomaisesti myös aiempina vuosina. Esimerkiksi vuonna 2020 finaalissa oli mukana Essi Helminen ja vuonna 2018 Reko Rikkinen.

Kilpailun järjestäjätahot ja lisätietoja

Talousguru on Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry:n, Finanssiala ry:n ja FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan yhteistyössä järjestämä kilpailu talousaiheista kiinnostuneille lukiolaisille. Kilpailua tukevat myös Kauppalehti, Talous ja nuoret TAT, Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto.

Lisätietoja kilpailusta: https://www.talousguru.net/