Ajankohtaista

Menestystä Itävalta-kirjoituskilpailussa

Lahden yhteiskoulun saksantaitajat menestyivät erinomaisesti valtakunnallisessa Itävalta-kirjoituskilpailussa. Kilpailuun lähetettiin koulukohtaisten alkukarsintojen jälkeen 161 kirjoitelmaa 24 koulusta. A-saksan kilpailun voitti Lahden yhteiskoulun abiturientti Roosa Lehdeskoski. Roosa saa palkinnoksi kielikurssimatkan Salzburgiin, Itävaltaan. B-saksan sarjassa toiseksi sijoittui  2. vuosikurssin opiskelija Aino Kinnunen. Samassa sarjassa niin ikään 2. vuosikurssin opiskelija Rosa Niittyviita sai rahapalkinnon.  Herzlichen Glückwunsch!

Itävalta-kirjoituskilpailun järjestävät Suomi-Itävalta Yhdistys ja Suomen Saksanopettajat ry. Kilpailu järjestetään vuosittain, ja sen tarkoituksena on edistää saksan kielen opiskelua Suomessa ja lisätä kiinnostusta Itävaltaa ja itävaltalaisia kohtaan. Itävalta-kirjoituskilpailuun voivat osallistua lukion saksan kielen opiskelijat. Kilpailussa on kolme sarjaa: A- ja B-saksan lukijoille omat sarjansa ja lisäksi erillinen sarja saksankielistä perhetaustaa omaaville ja Saksassa vaihto-oppilaina opiskelleille.

Ensimmäinen palkinto A- ja B-sarjan voittajille on kahden viikon kielikurssi Itävaltaan. Muut Itävalta-kirjoituskilpailussa hyvin menestyneet palkitaan raha- ja kirjapalkinnoin. Juhlava palkintojenjakotilaisuus on perinteisesti järjestetty Itävallan suurlähettilään residenssissä, mutta vallitsevan koronapandemiatilanteen vuoksi tilaisuus järjestettiin vuonna 2022 etätilaisuutena.

Lahden yhteiskoulusta Itävalta-kirjoituskilpailuun on osallistuttu jo useana vuonna, ja koulumme saksankielentaitajat ovat menestyneet kilpailussa erinomaisesti.

Itävalta-kirjoituskilpailun menestyjät Lahden yhteiskoulusta: Roosa Lehdeskoski 3F, Aino Kinnunen 2D ja Rosa Niittyviita 2YT.