Ajankohtaista

Seniorien kevättiedote

Hyvä Lahden yhteiskoulun Seniori!

Olemme hienoa joukkoa.  Olemme saaneet mahdollisuuden käydä koulumme perinteikkäässä ja opetukseltaan ja arvoiltaan korkeatasoisessa Lahden yhteiskoulussa.  Olemme liittyneet  koulun senioriyhdistykseen näiden muistojemme vaalimiseksi ja eteenpäin viemiseksi.

Seniorien toiminta tätä nykyä on kahdenlaista:

Keväisin jaamme stipendit, jotka luovutetaan saajille kevätjuhlassa.  Stipendien saajien valinnassa luotamme täysin opettajien harkintaan.  Tässä meillä on lähinnä antajan ilo.

Kevään kokouksessa valitsemme myös vuosittain Vuoden Lykkiläisen, joka on joku entinen oppilas, jolla on ollut mielenkiintoinen ura ja elämänkulku, ja jonka kokemuksista nuorempi, vielä koulua käyvä sukupolvi voisi hyötyä.  Viime vuosien lykkiläisiä ovat olleet mm. Axel Weinreich, Milla Bruneau, Ripsa Koskinen-Papunen, Topi Paananen ja viimeksi Marina Erhola.

Syksyllä, yleensä marraskuun toisena keskiviikkona koulussa vietetään Yhteiskoulun Päivää, jolloin Seniorit järjestävät koululla oppilaille tilaisuuden, jossa haastatellaan tätä Vuoden Lykkiläistä.   Nämä tilaisuudet ovat olleet ymmärtääkseni oppilaille mieluisia ja mielenkiintoisia.

Me nykyiset hallituksen jäsenet toivoisimme kovasti, että myös meitä nuoremmat Seniorit voisivat osallistua toimintaamme (joka, kuten edellä käy ilmi, vie varsin vähän aikaa, mutta antaa sitäkin enemmän).  Meitä nuoremmilla olisi ehkä myös uusia ideoita.  Erityisesti Yhteiskoulun Päivän tilaisuus on hieno mahdollisuus antaa nuorille vaikutteita ja pohdittavaa.

Vain vähän ajankäyttöä, paljon iloa!  Tule mukaan toimintaan!

Hallitus

Auringon keltaiset krookuksenkukat tulevat esiin hangen alta.