Ajankohtaista

Talousasiat hallussa

Abien joukkue menestyi upeasti Generation €uro-kilpailussa

Lahden yhteiskoulun abien joukkue eteni  Suomen Pankin järjestämän Generation €uro -kilpailun finaaliin, joka on vuosittain järjestettävä kansainvälinen talousaiheinen kilpailu. Kilpailussa toisen asteen opiskelijat seitsemästä eri Euroopan maasta kisaavat talouden toiminnasta ja rahapolitiikan teemoista. Kilpailun tavoitteena on auttaa toisen asteen opiskelijoita ymmärtämään rahapolitiikkaa ja hahmottamaan sen vaikutusta talouteen.

Keskiviikkona 6.4. Suomen rahamuseossa kisatussa taloustaitajien finaalissa oli mukana kolme parasta joukkuetta Suomesta.  Joukkueiden tuli muun muassa esitellä ja perustella oma ehdotuksensa EKP:n neuvoston uudeksi korkopäätökseksi Suomen Pankin asiantuntijoille. Kaikki finaaliin päässeet joukkueet palkittiin.

Lahden yhteiskoulun joukkueessa olivat mukana opiskelijat Otto Hertsi IIIA, Lasse Koskinen IIIB, Lilly Simola IIIYT ja Juho Tiihonen IIIA. Ohjaavana opettajana toimi Lauri Tervakangas.

Lämpimät onnittelut hienosta menestyksestä koko joukkueelle!

Lue uutinen finaalista kilpailun omilta verkkosivuilta.

Generation €uro-kilpailun edustusjoukkue Lahden yhteiskoulun lukiosta 2022.