Ajankohtaista

Tehdään Hyvää -teemapäivät 11.-12.10.

Koko peruskoulu mukana tekemässä hyvää

11. ja 12. lokakuuta 2022 Lahden yhteiskoulun peruskoulun oppilaat pääsevät osallistumaan koko peruskoulun yhteiseen hyväntekeväisyystapahtumaan nimeltä Tehdään hyvää.

Tehdään hyvää -teemapäivissä hyväntekeväisyys on kantavana teemana eri oppiaineiden sisältöjä yhdistäville oppitunneille ja työpajoille. Ensimmäisenä teemapäivänä tiistaina 11.10.2022 oppilaat perehtyvät  erilaisten tehtäväpakettien kautta Ukrainaan ja kansainvälisiin sopimuksiin. Lisäksi oppilaat pääsevät kuulemaan  ukrainalaisten avustustoiminnasta Lahdessa sekä Punaisen Ristin avustustoiminnasta Ukrainassa.

Toinen teemapäivä, keskiviikko 12.10.2022, on toiminnallinen päivä, jolloin oppilaat jaetaan ikäluokittain erilaisiin tehtäviin:

 • 6. -luokkalaiset tekevät Unicef-kävelyn ja työskentelevät aiheeseen liittyvien tehtävien parissa. Päivän lopuksi 9. luokkalaiset tukioppilaat ryhmäyttävät kuudesluokkalaisia yhden oppitunnin ajan.
 • 7. -luokkalaiset kävelevät luokanvalvojiensa kanssa Lehmusreitin. Lehmusreitillä oppilaat tekevät pienimuotoisia tehtäviä sekä valokuvaavat mahdolliset luontoon heitetyt suuret roskat tai kaatuneet puut. Koulu välittää valokuvat eteenpäin Lahden kaupungille,  ja kaupunki huolehtii roskien ja kaatuneiden puiden poisviennistä.
 • 8.-luokkalaiset on jaettu erilaisiin tehtäviin.  Neljä luokkaa osallistuu Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa tehtävään yhteistyöprojektiin. Päivän aikana oppilaat toimivat kauppa-apulaisina ikäihmisille Launeen, Holman ja Sykkeen Prismoissa sekä Sokoksen S-Marketissa. Muut luokat työskentelevät koululla kotitalous-, käsityö- ja ensiapurasteilla. Kotitaloudessa leivotaan mokkapaloja koululle myytäväksi torstaina 13.10. Mokkapalamyynnin tuotto lahjoitetaan tulevaan Joulupuu-keräykseen. Käsityössä valmistetaan koko koulua ilahduttavia joulusukkia sekä myytäviä tuotteita vanhempainyhdistyksen adventtimyyjäisiin.
 • 9. -luokkalaisten päivä koostuu kahdesta eri kokonaisuudesta lähialueiden siistimisestä ja joulukorttien tekemisestä. Lahden kaupungin kanssa on sovittu, että koulun oppilaat siistivät lähialueiden puistot. Ennen kyseistä tehtävää oppilaat saavat ohjeet siitä, miten siistimistehtävän aikana toimitaan. Päivän aikana tehdyt joulukortit tervehdyksineen jaetaan Lahden seudun vanhainkoteihin ennen joulua.

Edellä mainittujen lisäksi 6. ja 9. musat tekevät yhteistyöprojektin Kaarisilta ry:n toimintakeskuksen kanssa.

Koululla on myös organisoitu ruokakeräys, johon lahjoitetut spagettipussit peruskoulun oppilaskunnan hallituksen edustajat toimittavat Inspis ry:lle. Inspis ry. organisoi Sammonkadulla ukrainalaisten pakolaisten ruoka-apua. Tällä hetkellä viikoittain jaetaan ruokakassit 250 perheelle. Tavoitteena on saada jokaiseen ruokakassiin mukaan yksi spagettipussi. Lahjoitetut spagettipussit voi toimittaa koulumme kotitalousluokkaan.

Tehdään hyvää -teemapäivät ovat osa monialaisia oppimiskokonaisuuksia, joiden tavoitteena on auttaa oppilaita yhdistämään eri tiedonalojen tietoja ja taitoja sekä jäsentämään niitä mielekkäiksi kokonaisuuksiksi vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Tehdään hyvää -teemapäivinä oppilaat pääsevät konkreettisesti mukaan hyväntekeväisyystoimintaan.

Tehdään hyvää -teemapäivien aikataulut

Tiistai 11.10.2022

 • Koulupäivä alkaa kaikilla oppilailla klo 8.00 ja päättyy klo 13.00.

Keskiviikko 12.10.2022

 1. Luokka
 • Koulupäivä alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 13.00
 • 6musat vierailevat Kaarisillassa oman aikataulunsa mukaisesti
 1. Luokka
 • Koulupäivä alkaa klo 8.30 Lehmusreitin lähtöpisteeltä (ilmoitettu oppilaille) ja päättyy kierroksen päätyttyä.
 1. Luokka
 • 8A, 8B, 8C ja 8D luokilla koulupäivä alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 13.00
 • 8E, 8F ja 8KUVA1 luokilla koulupäivä alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 14.15
 • 8KUVA2, 8LUMA1, 8LUMA2 ja 8MUSA luokat osallistuvat Osuuskauppa Hämeenmaan yhteistyöprojektiin kahdessa eri vuorossa. Oppilaat on jaettu eri vuoroihin.
  • Vuoro 1. klo 8.45-12.00, vuoron jälkeen ruokailu koululla
  • Vuoro 2. klo 11.45-15.00, ennen vuoroa ruokailu koululla
 1. Luokka
 • 9A, 9B, 9KUVA1 ja 9KUVA2 luokilla koulupäivä alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 12.30
 • 9C, 9D, 9E, 9F, 9G, 9LUMA1 ja 9LUMA2 luokilla koulupäivä alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.15
 • 9musat vierailevat Kaarisillassa oman aikataulunsa mukaisesti

Luokanvalvoja tiedottaa omalle luokalleen tarkemmat tapaamispaikat, ruokailuvuorot ja muut päiviin liittyvät asiat.

Palaa etusivulle