Ajankohtaista

Itävalta-kirjoituskilpailu 2023

Lahden yhteiskoulun saksan kielen taitajat menestyivät erinomaisesti valtakunnallisessa Itävalta-kirjoituskilpailussa 2023. B-saksan kilpailun voitti Lahden yhteiskoulun abiturientti Rosa Niittyviita. Rosa saa palkinnoksi kielikurssimatkan Salzburgiin, Itävaltaan. Kirjapalkinnoilla palkittiin samassa B-saksan sarjassa kilpaillut Antti Halonen  ja A-saksan sarjassa Inari Laakso.  Herzlichen Glückwunsch!

Itävalta-kirjoituskilpailun järjestävät Suomi-Itävalta Yhdistys ja Suomen Saksanopettajat ry. Kilpailu järjestetään vuosittain, ja sen tarkoituksena on edistää saksan kielen opiskelua Suomessa ja lisätä kiinnostusta Itävaltaa ja itävaltalaisia kohtaan. Itävalta-kirjoituskilpailuun voivat osallistua lukion saksan kielen opiskelijat. Kilpailussa on kolme sarjaa: A- ja B-saksan lukijoille omat sarjansa ja lisäksi erillinen sarja saksankielistä perhetaustaa omaaville ja Saksassa vaihto-oppilaina olleille.

Ensimmäinen palkinto A- ja B-sarjan voittajille on kahden viikon kielikurssi Itävaltaan. Muut Itävalta-kirjoituskilpailussa hyvin menestyneet palkitaan raha- ja kirjapalkinnoin. Juhlava palkintojenjakotilaisuus on perinteisesti järjestetty Suomen Itävallan suurlähettilään residenssissä, niin myös tänäkin vuonna muutaman vuoden tauon jälkeen.

Lahden yhteiskoulussa Itävalta-kirjoituskilpailuun on osallistuttu jo useana vuonna, ja koulumme saksan kielen taitajat ovat menestyneet kilpailussa erinomaisesti myös aiempina vuosina.

Palaa etusivulle

Itävallan lippu liehuu vuoriston huipulla. Taustalla luminen vuorenhuippu.