Ajankohtaista

Yhteiskoulu sai kouluvieraita Saksasta

Lahden yhteiskoulu sai kouluvieraita Saksasta, kun ryhmä oppilaita ja opettajia Montessori Freising -koulusta saapui kouluvierailulle 27.–31.3.2023.  Montessori Freising -koulu sijaitsee Freisingin kaupungissa, lähellä Münchenia. Kouluvierailulle saapuneeseen ryhmään kuuluu 17 oppilasta ja kolme opettajaa.

Saksalaisvieraat matkustavat Suomeen osana Erasmus+ -projektia, jossa oppilaat Montessori  Freisingista ja Lahden yhteiskoulusta tekevät yhteistyönä aineettomaan kulttuuriperintöön liittyvän projektin.

Yhteistyöprojektin lisäksi kouluvieraamme tutustuvat Lahden yhteiskouluun, Lahteen ja suomalaisuuteen. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu muun muassa tutustumista molempien maiden erityispiirteisiin, käynti visuaalisten taiteiden museo Malvassa, vierailu Hiihtomuseossa ja mäkihyppytorneissa sekä mahdollisuus tutustua suomalaiseen saunakulttuuriin ja avantouintiin. Viikon aikana tarjotaan kurkistus suomalaisten vapaa-ajan viettoon. Vapaamuotoisen ohjelman lisäksi aikaa on varattu projektityölle ja saksalaiset nuoret pääsevät myös osallistumaan oppitunneille.

Lahden yhteiskoulusta projektiin osallistuvat peruskoulun pitkän saksan lukijat 8. luokalta ja saksan ja englannin kielen lehtori Marjut Vaakanainen ja historian ja yhteiskuntaopin lehtori Jussi-Pekka Hiltunen.

Toivotamme saksalaiset vieraamme lämpimästi tervetulleiksi! Herzlich wilkommen!

Lue lisää kansainvälisyystoiminnasta Lahden yhteiskoulusta: Kansainvälisyystoiminta

Palaa etusivulle. 

 

 

Oppilaita kotitalousluokassa leipomassa. Opettaja näyttää esimerkkiä.

Saksalaiset kouluvieraat Freisingista pääsivät leipomaan pullaa.  Kotitalousopettaja Niina Vesikukka-Lahti opasti alkuun.  Kuva: Marjut Vaakanainen