Ajankohtaista

Lukiossa tarvitset henkilökohtaisen tietokoneen

Lahden yhteiskoulussa hyödynnetään tieto- ja viestintätekniikkaa opetuksessa yhä enemmän, ja Ylioppilastutkinnon kaikki kokeet tehdään tietokoneilla.

Sähköisten yo-kokeiden lisäksi tieto- ja viestintätekniikkaa tarvitaan päivittäisessä opiskelussa, niin koulussa kuin kotonakin. Suurin osa kurssikokeista tehdään sähköisesti ja useimmat oppimateriaalit ovat digitaalisia. Lukio-opintoja varten sinun tuleekin siis hankkia jokin opiskeluun soveltuva laite. Huomaa kuitenkin, että sähköinen yo-koejärjestelmä asettaa joitakin vaatimuksia laitteelle: sähköistä koetta ei voi tehdä tabletilla tai puhelimella, vaan ainoastaan kannettavalla tietokoneella. iPad- tai Android-tabletit eivät siis kelpaa sähköiseen kokeeseen, mutta muuten ne soveltuvat opiskeluvälineeksi vallan mainiosti. Jonkinlainen älypuhelin sinulla jo todennäköisesti onkin, se on hyvä apu moneen yllättävään tilanteeseen.

Pelkästään sähköisen yo-kokeen näkökulmasta hankittavan laitteen on oltava siis kannettava tietokone. Kannettava tietokone on monipuolinen työkalu, mutta nopeasti käynnistyvä, kevyt ja pitkän akunkeston omaava tabletti tai älypuhelin on hyvä kakkoslaite. Tällainen kevyt laite sopii hyvin oppitunneille muistiinpano- ja tiedonhakuvälineeksi. Lisäksi se on aina mukana ja liikkeellä ollessa sillä voi hoitaa äkilliset asiat. Pelkällä älypuhelimella tai tabletilla ei kuitenkaan ole luontevaa kirjoittaa pitkiä aineita tai kirjoitelmia. Niillä ei myöskään ole helppo tehdä sähköistä kurssikoetta, matemaattisia laskutoimituksia tai taulukkolaskentaohjelmalla maantiedossa vaadittuja ilmastodiagrammeja.

Millaisen koneen hankkisin? Lue lisää!