Ajankohtaista

Menestystä Suomalaisessa kirjoituskilpailussa 

Lahden yhteiskoulun abiturientit Hertta Valanta ja Nora Koskenniemi menestyivät Suomalaisessa kirjoituskilpailussa. Jo 15. kerran järjestetyssä kirjoituskilpailussa Hertta Valanta sijoittui kolmannelle sijalle ja Nora Koskenniemi palkittiin kunniamaininnalla. Juhlava palkintojenjakotilaisuus järjestettiin Kalevalan päivänä 28.2.2022 Helsingin Suomalaisella Klubilla. Palkinnot jakoi kilpailun suojelijana toiminut eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

Voit lukea Hertta Valannan ja Nora Koskenniemen palkitut kirjoitukset Suomalaisen kirjoituskilpailun verkkosivuilta.

Metsä-teema innosti kirjoittajia

Suomalaisen kirjoituskilpailun teema vuonna 2022 oli metsä. Kilpailun johtaja Ari Huovisen mukaan "metsä on tärkeä osa suomalaista mielenmaisemaa, ja teeman kautta oli mahdollista käsitellä monipuolisesti Suomen ja suomalaisten historiaa, osaamista, kulttuuria ja identiteettiä, omaa luontosuhdetta ja metsien merkitystä ilmastolle." Suosituimmaksi aiheeksi nousi metsän merkitys itselle ja suomalaisille, josta myös Hertta Valannan ja Nora Koskenniemen aineet kertovat.

Mahdollisesti puhuttelevasta aiheesta johtuen myös kilpailun osallistujamäärä määrä oli tänä vuonna aiempia vuosia suurempi. Lukiolaiset ympäri Suomen kirjoittivat yhteensä 1241 tekstiä kovatasoista kilpailua varten, joista loppuarvosteluun kilpailuraadille lähetettiin 93 ainetta. Kilpailun kolme parasta kirjoitusta palkittiin rahapalkinnoin ja lisäksi jaettiin kirjapalkintoja. Myös kilpailussa menestyneiden kirjoittajien opettajia palkittiin.

Lykkiläisille on tullut menestystä myös aiempina vuosina

Lahden yhteiskoulun lukiossa on jo pitkät perinteet Suomalaiseen kirjoituskilpailuun osallistumisesta ja myös aiempina vuosina koulumme opiskelijat ovat menestyneet kilpailussa erinomaisesti. Myös vuonna 2021 lukiolaisemme nappasivat Suomalaisesta kirjoituskilpailusta kolmannen sijan ja kunniamaininnan.

Lue lisää:  Kirjoitustaidot toivat menestystä Suomalaisessa kirjoituskilpailussa

Kirjoituskilpailun tuloksia ja palkittuja kirjoituksia aiemmilta vuosilta voi tarkastella Suomalaisen kirjoituskilpailun kirjoituspankista.

Suomalainen kirjoituskilpailu

Lukiolaisille suunnatun Suomalainen kirjoituskilpailun järjestäjänä toimii Helsingin Suomalainen Klubi. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Opetushallituksen, Äidinkielen opettajain liiton, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton, Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Suomen Kuvalehden kanssa. Tämän vuotista kilpailua olivat tukemassa myös Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja metsäyhtiö UPM.

Kilpailun tavoitteena on tarjota lukiolaisille mahdollisuus harjoittaa ja kehittää äidinkielen taitojaan ja arvostelussa painotetaan hyvän, monipuolisen ja vivahteikkaan suomen kielen käyttöä.

Suomalainen kirjoitukilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Onnittelut hienosta menestyksestä!

Palaa etusivulle

 

Suomen lippu liehuu tuulessa Lahden yhteiskoulun vanhan koulurakennuksen vierellä aurinkoisena talvipäivänä.