Ajankohtaista

Toimitusjohtaja Marina Erhola on Vuoden lykkiläinen 2021

Lahden yhteiskoulun seniorit ry on valinnut toimitusjohtaja, lääketieteen tohtori ja keuhkosairauksien erikoislääkäri Marina Erholan Vuoden lykkiläiseksi 2021. PHHYKY:n toimitusjohtajana Lahden seudulla tunnetuksi tullut Erhola on valmistunut ylioppilaaksi Lahden yhteiskoulun lukiosta vuonna 1982. Lääketieteen lisensiaatiksi hän on valmistunut Kuopion yliopistosta.

Marina Erhola on työskennellyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Tätä ennen Erhola toimi 11 vuoden ajan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtajana. Erhola on myös toiminut lääkärin ammatissa Nicaraguassa sekä asiantuntijana Ulkoministeriön keuhkosairauksien torjuntaan liittyvässä ohjelmassa Kirgisiassa.

Marina Erholan urapolkua ja elämää käsittelevän kirjoituksen voit lukea Lahden yhteiskoulun seniorien omasta lehdestä, Seniorin Riennosta. Marraskuussa 2021 ilmestynyt numero on esillä Lahden yhteiskoulun Seniorit ry:n verkkosivulla.

Vuoden Lykkiläisiä on valittu vuodesta 2007 lähtien. Aikaisemmin ovat tulleet valituiksi esimerkiksi uutistoimittaja Ripsa Koskinen-Papunen, suurlähettiläs Risto Piipponen sekä vuorineuvos Pekka Luhtanen.
Lahden yhteiskoulun seniorit ry vaalii koulun perinteitä ja toimii koulun ja sen entisten opiskelijoiden yhdyssiteenä sekä tarjoaa kanavan senioreiden väliselle yhteydenpidolle. Seniorit järjestävät Yhteiskoulun päivän vuosittain marraskuun alussa, Yhteiskoulun päivänä. Päivän ohjelmaan kuuluu tilaisuuksia koulun oppilaille sekä Vuoden Lykkiläisen julkistaminen.