Ajankohtaista

Palkittu muotoilija Yuki Abe on Vuoden lykkiläinen 2022!

Lahden yhteiskoulun seniorit ry on valinnut muotoiluyrittäjä Yuki Aben Vuoden lykkiläiseksi 2022. Palkittu kalustesuunnittelija Yuki Abe on valmistunut ylioppilaaksi Lahden yhteiskoulun lukion aikuislinjalta vuonna 1994. Lukiovuosien jälkeen Yuki Abe on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutissa sekä suorittanut taiteen maisterin tutkinnon Helsingin Taideteollisessa korkeakoulussa kalustesuunnittelun osastolla.

Tällä hetkellä Abe työskentelee muotoilujohtajana Luomoa Oy:ssä, jossa hän on myös osakkaana. Lisäksi hän on edelleen mukana perustamassaan Mottowasabi yrityksessä. Yuki  Abe on myös perustajajäsen Plainer Oy:ssä, jonka liiketoiminnassa yhdistyvät rahoitus, suunnittelu, toimitilat ja kalusteet sekä niiden ylläpito. Yuki Abe kuvaileekin itseään sarjayrittäjäksi, joka on kiinnostunut monenlaisista asioista.

Yuki Aben urapolkua ja elämää käsittelevän kirjoituksen voit lukea Lahden yhteiskoulun seniorien omasta lehdestä, Seniorin Riennosta. Marraskuussa 2022 ilmestynyt numero on esillä Lahden yhteiskoulun Seniorit ry:n verkkosivulla osoitteessa https://www.lyk.fi/seniorit/

Voit katsoa myös Vuoden lykkiläisen haastattelun tallenteena: Vuoden lykkiläinen 2022: Yuki Abe – haastattelu Yhteiskoulun päivänä 9.11.2022  (linkki johtaa koulun verkkosivujen ulkopuolelle).

Vuoden Lykkiläisiä on valittu vuodesta 2007 lähtien. Aikaisemmin ovat tulleet valituiksi esimerkiksi toimitusjohtaja Marina Erhola, uutistoimittaja Ripsa Koskinen-Papunen sekä suurlähettiläs Risto Piipponen. Vuoden lykkiläisistä voit lukea enemmän Senioreiden sivuilta löytyvistä Seniorin Riento-lehdistä.

Lahden yhteiskoulun seniorit ry vaalii koulun perinteitä ja toimii koulun ja sen entisten opiskelijoiden yhdyssiteenä sekä tarjoaa kanavan senioreiden väliselle yhteydenpidolle. Seniorit järjestävät Yhteiskoulun päivän vuosittain marraskuun alussa, Yhteiskoulun päivänä. Päivän ohjelmaan kuuluu tilaisuuksia koulun oppilaille sekä Vuoden Lykkiläisen julkistaminen.

Lue lisää Lahden yhteiskoulun senioriyhdistyksestä.

Siirry takaisin etusivulle.

Vuoden lykkiläinen 2022 Yuki Abe.