Ajankohtaista

Paula Kurki-Suonio on Vuoden lykkiläinen 2023!

Lahden yhteiskoulun seniorit ry on valinnut asianajaja, varatuomari Paula Kurki-Suonion Vuoden lykkiläiseksi 2023. Vasta valittu vuoden lykkiläinen on pitkän linjan yhteiskoululainen. Paula Kurki-Suonio on käynyt oppikoulun Lahden yhteiskoulussa ja valmistunut ylioppilaaksi vuonna 1973. Oikeustieteen kandidaatiksi Kurki-Suonio valmistui vuonna 1981 Helsingin yliopistosta ja sai varatuomarin arvonimen vuonna 1983. Vuodesta 1986 Paula Kurki-Suonio on työskennellyt asianajotoimisto Kurki-Suoniossa Lahdessa ja työ jatkuu edelleen eläkeiän saavuttamisesta huolimatta.

Paula Kurki-Suonio on säilyttänyt yhteyden vanhaan kouluun varsinaisen kouluajan jälkeenkin. Kurki-Suonio kuului Lahden yhteiskoulun senioreiden hallitukseen lähes kahden vuosikymmenen ajan 1980-luvulta 2000-luvulle. Vielä aikuisiällä hän palasi vielä opiskelemaan kieliä Lahden yhteiskoulun aikuislukioon ja osallistui venäjän ja espanjan kielen ylioppilaskirjoituksiin – erinomaisin tuloksin. Vuodesta 2007 lähtien Paula Kurki-Suonio on ollut myös Lahden yhteiskoulun säätiön hallituksen jäsen. On hienoa seu­rata läheltä koulun kehittymistä alati muuttuvassa toimintaympäristössä sa­malla perinteistä kiinni pitäen, Paula Kurki-Suonio kertoo. Keväällä 2023 hän pääsi myös juhlistamaan riemuylioppilasjuhlaa koulun kevätjuhlassa, johon osallistui yli puolet vuoden 1973 ylioppilaista.

Paula Kurki-Suonion urapolkua ja elämää käsittelevän kirjoituksen voit lukea Lahden yhteiskoulun seniorien omasta lehdestä, Seniorin Riennosta. Marraskuussa 2023 ilmestynyt numero on esillä Lahden yhteiskoulun Seniorit ry:n verkkosivulla osoitteessa https://www.lyk.fi/seniorit/

Vuoden lykkiläinen

Vuoden lykkiläisiä on valittu vuodesta 2007 lähtien. Aikaisemmin ovat tulleet valituiksi esimerkiksi muotoilija Yuki Abe, toimitusjohtaja Marina Erhola, uutistoimittaja Ripsa Koskinen-Papunen sekä suurlähettiläs Risto Piipponen.

Kaikki vuoden lykkiläiset:

2023 Paula Kurki-Suonio
2022 Yuki Abe
2021 Marina Erhola
2020 Topi Paananen
2019 Ripsa Koskinen-Papunen
2018 Milla Bruneau
2017 Axel Weinreich
2016 Martti Peippo
2015 Risto Piipponen
2014 Lea Hakala
2013 Riitta Vainio
2012 Kari Salmi
2011 Heikki Hiilamo
2010 Eira Leppänen
2009 Onerva Vartiainen
2008 Pekka Luhtanen
2007 Sirkka Lankinen

Lahden yhteiskoulun seniorit

Lahden yhteiskoulun seniorit ry vaalii koulun perinteitä ja toimii koulun ja sen entisten opiskelijoiden yhdyssiteenä tarjoten kanavan senioreiden väliselle yhteydenpidolle. Seniorit myös jakavat vuosittain stipendin Lahden yhteiskoulun lukion ja aikuislukion opiskelijoille. Seniorit järjestävät Yhteiskoulun päivän vuosittain marraskuun alussa. Päivän ohjelmaan kuuluu tilaisuuksia koulun oppilaille sekä Vuoden lykkiläisen julkistaminen.

Lue lisää Lahden yhteiskoulun senioriyhdistyksestä.

Siirry takaisin etusivulle.

Paula Kurki-Suonio.