Ajankohtaista

Yhteiskunta- ja talouslinjan päivä 24.1.2023

Turvallisuuspolitiikka murroksessa –Onko yön uhka karkoitettu?

Lahden yhteiskoulun lukion yhteiskunta- ja talouslinjan opiskelijat järjestävät tiistaina 24. tammikuuta 2023 teemapäivän, jonka aiheena on Suomen turvallisuuspolitiikka.

Teemapäivän puhujina kuullaan tämän hetken kiinnostavimpia turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita, kuten Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä ja apulaisprofessori Katri Pynnöniemi Helsingin yliopistosta ja Maanpuolustuskorkeakoulusta.

Lahden yhteiskoulun yt-linjan opiskelijoiden järjestämä seminaari on lajissaan jo viides, ja opiskelijat vastaavat seminaarin järjestelyistä kokonaan itse. Tänä vuonna opiskelijat valitsivat seminaarin aiheeksi turvallisuuspolitiikan, sillä aihe on vuoden aikana noussut uudenlaisen mielenkiinnon ja tarkastelun kohteeksi.

Turvallisuuspolitiikka murroksessa – Onko yön uhka karkoitettu? -seminaariohjelma tiistaina 24.1.2023 klo 10–12 Lahden yhteiskoulun juhlasalissa

klo 8.30 –8.50                 Yhteiskunta- ja talouslinjan esittely, juhlasali

klo 9.00 –9.45                 Työpajat

        1. Kansanedustaja Hilkka Kemppi
        2. Apulaisprofessori Katri Pynnöniemi, Helsingin yliopisto ja Maanpuolustuskorkeakoulu
        3. Analyytikko Sauli Vilén
        4. YT:n omapaja

klo 10.00–12.00               Seminaari,  juhlasali

klo 10.00–10.30               Risto E. J. Penttilän haastattelu

klo 10.30–11.00                Mika Aaltolan haastattelu

Tauko klo 11.00–11.10

klo 11.10–12.00                 Paneelikeskustelu:

Mika Aaltola, Ulkopoliittisen instituutin johtaja, kansanedustaja Hilkka Kemppi, Risto E. J. Penttilä, Nordic West Officen toimitusjohtaja, apulaisprofessori Katri Pynnöniemi, Helsingin yliopisto ja Maanpuolustuskorkeakoulu ja Sauli Vilén, analyytikko Inderes.

Lahden yhteiskoulun lukion yhteiskunta- ja talouslinja perustettiin vuonna 2016, ja linjalle valitaan vuosittain 25 yhteiskunnallisista asioista ja taloudesta kiinnostunutta nuorta. Linjan opintoihin kuuluu seminaarin järjestäminen, jonka järjestelyistä yt-linjan abiturientit vastaavat Aiemmin seminaareissa on ollut aiheina muun muassa kehitysyhteistyö, media ja suomalainen oikeusjärjestelmä.

Lisätiedot vararehtori Juha Hirvonen, juha.hirvonen(at)lyk.fi

Palaa etusivulle

Yhteiskunta- ja talouslinjan päivä 24.11.202.Turvallisuuspolitiikka murroksessa – Onko yön uhka karkoitettu? Ohjelma: klo 8.30–8.50 Yhteiskunta- ja talouslinjan linjan esittely, juhlasali, klo 9.00–9.45 työpajat: 1. Kansanedustaja Hilkka Kemppi, 2. Apulaisprofessori Katri Pynnöniemi, Helsingin yliopisto ja Maanpuolustuskorkeakoulu, 3. Analyytikko Sauli Vilén, 4. YT:n omapaja.
Yhteiskunta- ja talouslinjan päivä 24.11.202.Turvallisuuspolitiikka murroksessa – Onko yön uhka karkoitettu? Ohjelma klo 10–12.00 Seminaari, juhlasali: klo 10.00–10.30 Risto E. J. Penttilän haastattelu ja klo 10.30–11.00 Mika Aaltolan haastattelu. Tauko 11.00–11.10. klo 11.10–12.00 Paneelikeskustelu: Mika Aaltola, Ulkopoliittisen instituutin johtaja, Hilkka Kemppi, kansanedustaja, Risto E.J. Penttilä, Nordic West Officen toimitusjohtaja, apulaisprofessori Katri Pynnöniemi, Helsingin yliopisto ja Maanpuolustuskorkeakoulu ja Sauli Vilén, analyytikko Inderes.